Šport > Nogomet
924 ogledov

Bayern razkril ime novega trenerja, zanj plačal rekordno odškodnino

Julian Nagelsmann Reševalni pas/Twitter
Bayern je potrdil Nagelsmanna za Flickovega naslednika.

Nemški in evropski nogometni prvak Bayern je danes potrdil, da bo na mestu glavnega trenerja moštva v naslednji sezoni Julian Nagelsmann, ki v tej sezoni še vodi Leipzig.

Nagelsmann bo vodenje ekipe prevzel 1. julija, pogodbo pa so sklenili za pet let, do junija 2026, so sporočili iz bavarskega kluba.

Obenem je Bayern tudi potrdil, da so ugodili prošnji sedanjega trenerja Hansija Flicka po predčasnem koncu sodelovanja. Pogodbo, ki bi sicer potekla čez dve leti, bodo tako razdrli 30. junija letos.

Nagelsmanna sicer s klubom iz Leipziga veže pogodba do leta 2023, tako da bo Bayern zanj moral plačati odškodnino 25 milijonov evrov, s čimer bo postal najdražji trener v zgodovini nogometa, saj do zdaj še nikoli ni bil izplačan takšen znesek za kakšnega izmed trenerjev.

Komaj 33-letni Nemec sicer velja za enega najmlajših trenerjev v najmočnejših ligah na svetu. Zaradi poškodb je bil namreč zelo zgodaj prisiljen prekiniti svojo nogometno kariero, nato pa se je takoj podal v trenerske vode.

Leta 2016 je pri 28 letih postal najmlajši trener v zgodovini Bundeslige, ko je prevzel Hoffenheim, katerega je zelo uspešno vodil do leta 2019, preden je sedel na klopi Rdečih bikov.

Je edini trener v zgodovini, ki je uspel Hoffenheim popeljati do Lige prvakov ter najmlajši trener, ki se mu je v tem tekmovanju uspelo prebiti v izločilne boje. V lanski sezoni se je namreč z Red Bullom prebil vse do polfinala.

Zdaj pa bo komaj 33-letni Nagelsmann na klopi Bavarskega velikana poizkusil ponoviti uspehe svojega predhodnika Flicka, ki je v svojih dveh sezonah na klopi Bayerna osvojil Bundesligo, nemški pokal in superpokal, Ligo prvakov, evropski Superpokal ter Svetovno klubsko prvenstvo in je tik pred tem, da osvoji še en državni naslov.

Flick se sicer omenja kot najverjetnejši naslednik Joachima Löwa na klopi nemške reprezentance.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.