Šport > Nogomet
677 ogledov

Ravbarji nokavtirali Maribor, prvaki v hudih škripcih

NK Maribor NK Domžale Jure Banfi/mariborinfo.com
S tekmama v Mariboru in Celju se je začelo 30. kolo elitne slovenske nogometne lige.

V Ljudskem vrtu so Domžale s tremi goli v zaključku prvega polčasa porazile Maribor (1:3). "Vijolice" imajo tako še naprej štiri točke zaostanka za vodilno Olimpijo in obenem odigrano tekmo več.

Simon Rožman je v Ljudskem vrtu kot trener Maribora pričakal svojo nekdanjo ekipo, ki jo je vodil med septembroma 2016 in 2019. Sicer pa sta zadnji dve tekmi med tekmecema postregli kar s 13 zadetki, tako da so bila pričakovanja pred novim obračunom velika, kar zadeva gole. Svoj del naloge so opravili Domžalčani, ki so že v prvem polčasu prišli do dovolj visoke prednosti.

Domžalčani so obenem tekmo izkoristili tudi za izraz nestrinjanja z ustanovitvijo nove superlige evropskih klubskih velikanov - "Solidarnost, enotnost, nogomet za vse" pa je bil napis, ki je krasil njihove majice pred začetkom obračuna.

protesti superliga Besne reakcije Šport Galič udaril po mizi: "Takšne lige ne priznavam! Zagabili so se mi"

Gosti, pri katerih so manjkali Slobodan Vuk, Gaber Dobrovoljc in Tibor Gorenc Stankovič, so prvi na tekmi zagrozili, ko je v četrti minuti Dario Kolobarić prodrl v kazenski prostor, streljal malce z leve, Ažbe Jug pa je bil dobro postavljen. Še lepšo priložnost so v enajsti minuti zapravili Mariborčani, ki so igrali brez Aleksa Pihlerja, Nemanje Mitrovića, Gregorja Bajdeta in Ivana Sušaka, vrnil pa se je Aljoša Matko, ki je bil tudi glavni protagonist prve resne mariborske akcije, ko je sam stekel proti Ajdinu Mulaliću, na koncu pa žogo poslal malce mimo vratnice. Domžalski vratar pa je bil glavni junak v 20. minuti, ko so domači nogometaši štirikrat zapovrstjo streljali, predvsem iz bližine, Mulalić pa se ni pustil premagati.

Zato pa so v 29. minuti zadeli Domžalčani, po kotu, ki ga je izvedel Senijad Ibričić na levi strani, je pred golom najvišje skočil Sven Šoštarič Karić in z glavo matiral Juga. V 34. minuti je še enkrat poskusil Kolobarić, takrat je Jug dobro posredoval. Toda v 38. minuti je mariborski vratar znova pobiral žogo iz svoje mreže. Kolobarić je prodrl po levi strani, podal v osrčje kazenskega prostora, kjer je Arnel Jakupović učinkovito dokončal akcijo za 2:0.

Le malce zatem je na drugi strani iz bližine poskusil Matko, znova pa je Mulalić dobro posredoval. V 44. minuti pa nov šok za Mariborčane. Martin Milec je zakrivil najstrožjo kazen, to pa je zanesljivo izvedel Ibričić za 3:0.

Rožman je takoj na začetku drugega polčasa opravil tri menjave, a to ni posebej pomagalo pri iskanju preobrata. Maribor je bil pričakovano več pri žogi, a bolj ali manj povsem nenevaren. So pa v 64. minuti znova zagrozile Domžale, znova je streljal Jakupović, toda Jug se takrat ni pustil premagati. V 72. minuti je nekaj upanja domačim vlil Ilija Martinović, ko je po kotu z glavo znižal zaostanek na 1:3. Malce pozneje je zgrešil Jan Mlakar, slednjemu pa je nov poskus v 86. minuti obranil Mulalić.

 

Aleksander Čeferin "Vsakdo se zmoti" Šport Čeferin spornim 12 klubom ponudil še eno priložnost

NK Celje Aluminij Kidričevo PLTS | Avtor: NK Celje NK Celje

Celje in Aluminij sta tekmo začela točkovno izenačena, po njej pa so bolj veseli v taboru gostov, ki so z golom Harisa Kadrića prišli do sedme zmage v sezoni (0:1). Aluminij je tako podaljšal niz neporaženosti na štiri tekme, Celje pa je že sedem tekem brez zmage, na zadnjih šestih tekmah so dosegli vsega gol. Posledično so državni prvaki padli na predzadnje mesto.

Prvi polčas se je končal brez zadetkov, tudi prav veliko nevarnih akcij ekipi nista izpeljali. V tretji minuti je sicer Bradley Martis s podajo z leve strani zadel vratnico, potem ko je žoga preletela Luko Janžekoviča, ob koncu prvega dela pa je dvakrat preslabo meril nekdanji igralec Aluminija Jure Matjašič. Kidričani, pri katerih sta manjkala kaznovana Klemen Bolha in Nemanja Jakšić, so ob nekaj polpriložnostih bili še najnevarnejši v 28. minuti, ko je v kazenskem prostoru malce na desni strani streljal Gašper Pečnik, toda Metod Jurhar je bil na mestu.

V 48. minuti je znova posredoval celjski vratar po poskusu Roka Prše, ki je poskusil v kazenskem prostoru, malce pozneje pa še po šibkem strelu Armina Đerleka. V 53. minuti so znova bolj po sreči Celjani zatresli prečko, takrat je po prodoru z leve strani žogo čez Janžekoviča poslal Amadej Brecl. V 56. minuti je bil blizu zadetka še Filip Dangubić, po njegovem strelu se je žoga od Renata Pantalona odbila v vratnico. Dve minuti pozneje pa je streljal Maj Rorič, a točno v Aluminijevega vratarja.

Na drugi strani je najprej Žan Zaletel preprečil veselje Davidu Flakusu Bosilju, takoj zatem pa je po kotu Emir Azemović s strelom z glavo zadel stičišče prečke in vratnice. V 60. minuti so Kidričani povedli, Flakus Bosilj je z leve podal pred gol, tam pa je z glavo zadel Kadrić.

V 73. minuti je Tonči Mujan zapravil novo priložnost za Aluminij, tri minute pozneje pa je s 13, 14 metrov na drugi strani za malo cilj zgrešil Anel Hajrić. V 81. minuti je v bližini gola do strela z glavo prišel Jon Šporn, toda tudi njemu ni uspelo spremeniti izida. V tretji minuti sodniškega dodatka je poskusil še Mićo Kuzmanović z roba kazenskega prostora, izkazal pa se je Janžekovič ohranil minimalno vodstvo svoje ekipe.

Florentino Pérez Predsednik Reala Šport Obraz moralne dekadence: Pérez ujet na ogabni laži!

Prva liga TS, 29. kolo:

Maribor - Domžale 1:3 (0:3)
Martinović 72.; Šoštarič Karić 29., Jakupović 38., Ibričić 44./11m

Celje - Aluminij Kidričevo 0:1 (0:0)
Kadrić 60.

SREDA:
Tabor Sežana - Mura
Olimpija Ljubljana - Koper
Gorica - Bravo Ljubljana

LESTVICA:
1. Olimpija Ljubljana 54
2. Maribor 50 (+1)
3. Mura 46
4. Domžale 44 (+1)
5. Koper 40
6. Bravo Ljubljana 36
7. Tabor Sežana 33
8. Aluminij Kidričevo 31 (+1)
9. Celje 28 (+1)
10. Gorica 19

(+/-) - št. odigranih tekem glede na ligaške tekmece

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice