Maribor lahko zapečati usodo Olimpije

Foto: Profimedia NK Maribor
Vodilni moštvi Prve lige Telekom Slovenije Maribor in ljubljansko Olimpijo drevi ob 20.30 v Stožicah čaka tretja medsebojna tekma sezone.
Oglej si celoten članek

Ta bi v primeru zmage Štajercev bržčas dokončno zapečatila prvaka, saj bi bila prednost že 13 točk. A v ljubljanskem taboru napovedujejo boj za tri točke in zmeren zaostanek v nadaljevanju prvenstva.

Prvi derbi sezone v Stožicah se je bolje končal za izbrance Darka Milaniča, ki so zmagali s 3:0. Zeleno-beli pa so na drugi tekmi v Ljudskem vrtu slavili z 2:1.

Tokrat imajo v obeh taborih nekaj težav s ključnimi igralci, med drugimi po posebnem programu pri Mariboru vadijo Marko Šuler, Jan Mlakar, Blaž Vrhovec, Luka Uskoković in Gregor Bajde, a po drugi strani se v ekipo vračajo Martin Milec, Mitja Viler, Dino Hotić in Aleks Pihler.

Igral bo tudi izkušeni osrednji branilec Aleksandar Rajčević. "Vzdušje je super, posebej, ker nam je uspelo povečati prednost. V derbi gremo pozitivno in upamo na pozitiven izplen," meni Rajčević in dodaja, da razplet še ne bo odločil prvenstva.

Pri Olimpiji bodo predvsem pogrešali Jucieja Lupeto in kaznovanega Asmirja Suljića. V prave tekmovalne tirnice pa se vrača sicer še ne stoodstotno pripravljeni Rok Kronaveter. "To je odlična priložnost, da se vrnemo v zmagovalni niz. Naredili bomo vse, da zmanjšamo zaostanek," pa meni še ne stoodstotno pripravljeni Kronaveter.

Tekmo bo sodil Damir Skomina.

V okviru 23. kroga bosta ob derbiju danes na sporedu še obračuna Celja in Triglava ter Mure in Krškega, v nedeljo pa bosta tekmi Aluminij - Rudar in Gorica - Domžale.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.