Maribor na +18 in s 16-letnikom

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Maribor nadaljuje povečevanje prednosti pred zasledovalci. Z zmago nad Celjem in po porazu Olimpije v Murski Soboti se je ta povzpela že na 18 točk. Za vijolice debitiral 16-letni vezist.
Oglej si celoten članek

Državni prvaki so še korak bližje ubranitvi naslova. Potem ko so med tednom premagali najbližjega tekmeca Olimpijo in je tej spodrsnilo še danes v Murski Soboti, imajo zdaj pred zeleno-belimi že ogromnih 18 točk prednosti. Mariborčani so do četrte zmage v spomladanskem delu in skupno že 19. prišli po zadetkih Etiena Velikonje, Gorana Cvijanovića in Marcosa Tavaresa. Celje z 11 porazi ostaja na osmem mestu.

Mariborčani so v dvoboju s Celjani hitro upravičili vlogo favorita. Iz praktično prve nevarnejše "akcije" so povedli. V 17. minuti je veliko napako napravil gostujoči vratar Matic Kotnik, ki je dolgo časa okleval z izbijanjem žoge iz kazenskega prostora. Za to ga je kaznoval Etien Velikonja. Kotnik je žogo odbil točno v mariborskega napadalca, od katerega se je odbila v mrežo.

 

Kmalu po začetku drugega polčasa so Mariborčani podvojili prednost. Po podaji v kazenski prostor je bil v 47. minuti v gneči najbolj spreten Goran Cvijanović, ki je zadel iz bližine. Popolno prevlado so domači kronali z novim zadetkom v 66. minuti. Matej Centrih je s prekrškom nad Mitjo Vilerjem zakrivil enajstmetrovko, ki jo je zanesljivo izvedel Marcos Tavares. Tekma je bila tako dokončno odločena, Marko Krajcer je v 89. minuti zabil le še častni zadetek za Celjane, ko se je najbolje znašel v gneči pred Jasminom Handanovićem.

Mura brez novcev, a z obilo zmag

Olimpija je tekmo začela odločno, imela vse niti igre v svojih nogah, v osmi minuti pa tudi nevarno ogrozila vrata domačih. Najprej je z glavo po podaji Sretena Sretenovića iz bližine poskusil Dare Vršič, a se je izkazal Filip Draković, slednjega pa je le nekaj trenutkov zatem rešila prečka po strelu Daliborja Radujka s slabih 20 metrov.

Toda domači navijači so se kljub prevladi zeleno-belih prvi veselili. Matic Maruško je z desne strani podal v kazenski prostor, kjer je bil precej neodločen Sretenović, tako da je ob njem spretno do strela prišel Nusmir Fajić in iz prve zadel za 1:0. Po golu je bila celo nevarnejša Mura, ki je dotlej prežala bolj ali manj le na protinapade, v 26. minuti je Dragan Jelić z roba kazenskega prostora meril le malce previsoko.

Na drugi strani Olimpiji igra ni več tekla, imela je precej težav na sredini igrišča, kljub temu pa prišla v 30. minuti do nove priložnosti, ko je Vršič od daleč sprožil silovit strel, a je bil Draković na mestu. Že v sodniškem dodatku prvega dela je znova meril Vršič, vendar bil takrat premalo natančen.

V nadaljevanju je bil spet najprej na preizkušnji Draković, ki je v 50. minuti znova dobro posredoval. Devet minut pozneje je pri domačih z dobrih 20 metrov s prostega strela meril Leon Horvat in le za kake pol metra poslal žogo čez gol.

Po obdobju igre brez priložnosti je v 81. minuti do strela prišel Radujko, a je Draković dobro pokril prvi kot in brez težav ukrotil žogo, v 82. minuti pa je le za las z roba kazenskega prostora zgrešil Dejan Djermanović. V 85. minuti je imel priložnost za dokončno potrditev zmage domačih Fajić, ki je prišel sam pred Elvisa Džafića, vendar je z lobom žogo poslal visoko čez gol. Ob koncu tekme je Horvatu veselje preprečila vratnica.

Prva liga, 26. kolo:

Maribor : Celje 3:1 (1:0)
Velikonja (16), Cvijanović (46), Tavares (65/11-m); Krajcer (88)

Domžale : Nafta 0:0

Rudar : Hit Gorica 1:0 (1:0)
Stojnić (4)

Mura 05 : Olimpija 1:0 (1:0)
Fajić (14)

Triglav : Luka Koper 0:2 (0:0)
Guberac (71/11-m), Pučko (78)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.