Šport > Nogomet
22 ogledov

Maribor na +18 in s 16-letnikom

olimpija maribor večni derbi stožice Saša Despot
Maribor nadaljuje povečevanje prednosti pred zasledovalci. Z zmago nad Celjem in po porazu Olimpije v Murski Soboti se je ta povzpela že na 18 točk. Za vijolice debitiral 16-letni vezist.

Državni prvaki so še korak bližje ubranitvi naslova. Potem ko so med tednom premagali najbližjega tekmeca Olimpijo in je tej spodrsnilo še danes v Murski Soboti, imajo zdaj pred zeleno-belimi že ogromnih 18 točk prednosti. Mariborčani so do četrte zmage v spomladanskem delu in skupno že 19. prišli po zadetkih Etiena Velikonje, Gorana Cvijanovića in Marcosa Tavaresa. Celje z 11 porazi ostaja na osmem mestu.

Mariborčani so v dvoboju s Celjani hitro upravičili vlogo favorita. Iz praktično prve nevarnejše "akcije" so povedli. V 17. minuti je veliko napako napravil gostujoči vratar Matic Kotnik, ki je dolgo časa okleval z izbijanjem žoge iz kazenskega prostora. Za to ga je kaznoval Etien Velikonja. Kotnik je žogo odbil točno v mariborskega napadalca, od katerega se je odbila v mrežo.

 

Kmalu po začetku drugega polčasa so Mariborčani podvojili prednost. Po podaji v kazenski prostor je bil v 47. minuti v gneči najbolj spreten Goran Cvijanović, ki je zadel iz bližine. Popolno prevlado so domači kronali z novim zadetkom v 66. minuti. Matej Centrih je s prekrškom nad Mitjo Vilerjem zakrivil enajstmetrovko, ki jo je zanesljivo izvedel Marcos Tavares. Tekma je bila tako dokončno odločena, Marko Krajcer je v 89. minuti zabil le še častni zadetek za Celjane, ko se je najbolje znašel v gneči pred Jasminom Handanovićem.

Mura brez novcev, a z obilo zmag

Olimpija je tekmo začela odločno, imela vse niti igre v svojih nogah, v osmi minuti pa tudi nevarno ogrozila vrata domačih. Najprej je z glavo po podaji Sretena Sretenovića iz bližine poskusil Dare Vršič, a se je izkazal Filip Draković, slednjega pa je le nekaj trenutkov zatem rešila prečka po strelu Daliborja Radujka s slabih 20 metrov.

Toda domači navijači so se kljub prevladi zeleno-belih prvi veselili. Matic Maruško je z desne strani podal v kazenski prostor, kjer je bil precej neodločen Sretenović, tako da je ob njem spretno do strela prišel Nusmir Fajić in iz prve zadel za 1:0. Po golu je bila celo nevarnejša Mura, ki je dotlej prežala bolj ali manj le na protinapade, v 26. minuti je Dragan Jelić z roba kazenskega prostora meril le malce previsoko.

Na drugi strani Olimpiji igra ni več tekla, imela je precej težav na sredini igrišča, kljub temu pa prišla v 30. minuti do nove priložnosti, ko je Vršič od daleč sprožil silovit strel, a je bil Draković na mestu. Že v sodniškem dodatku prvega dela je znova meril Vršič, vendar bil takrat premalo natančen.

V nadaljevanju je bil spet najprej na preizkušnji Draković, ki je v 50. minuti znova dobro posredoval. Devet minut pozneje je pri domačih z dobrih 20 metrov s prostega strela meril Leon Horvat in le za kake pol metra poslal žogo čez gol.

Po obdobju igre brez priložnosti je v 81. minuti do strela prišel Radujko, a je Draković dobro pokril prvi kot in brez težav ukrotil žogo, v 82. minuti pa je le za las z roba kazenskega prostora zgrešil Dejan Djermanović. V 85. minuti je imel priložnost za dokončno potrditev zmage domačih Fajić, ki je prišel sam pred Elvisa Džafića, vendar je z lobom žogo poslal visoko čez gol. Ob koncu tekme je Horvatu veselje preprečila vratnica.

Prva liga, 26. kolo:

Maribor : Celje 3:1 (1:0)
Velikonja (16), Cvijanović (46), Tavares (65/11-m); Krajcer (88)

Domžale : Nafta 0:0

Rudar : Hit Gorica 1:0 (1:0)
Stojnić (4)

Mura 05 : Olimpija 1:0 (1:0)
Fajić (14)

Triglav : Luka Koper 0:2 (0:0)
Guberac (71/11-m), Pučko (78)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.