Maribor ni navdušil, zmaga iz prekinitev

Foto: Reuters maribor dudelange liga prvakov 2011 arghus Foto: Reuters maribor dudelange liga prvakov rajčević 2011 Foto: Reuters maribor dudelange liga prvakov 2011 Foto: Reuters maribor dudelange liga prvakov rajčević 2011 Foto: Reuters maribor dudelange liga prvakov rajčević 2011 Foto: Reuters liga prvakov maribor dudelange Foto: Reuters maribor dudelange liga prvakov ibraimi 2011 Foto: Reuters maribor dudelange liga prvakov 2011 Foto: Reuters maribor dudelange liga prvakov 2011
Dva zadetka iz prekinitve, dve vratnici in še nekaj zapravljenih priložnosti. Maribor ni navdušil, slišalo se je tudi nekaj žvižgov, a vseeno luksemburški Dudelange premagal z 2:0. Odziv trenerja Dudelanga po tekmi: "To je bil škandal, kakšno je bilo sojenje."
Oglej si celoten članek

Slovenski prvaki so potrebovali nekaj navdiha za zmagovit začetek nove evropske poti in dobili so ga v podobi Agima Ibraimija, ki je z golom in podajo poskrbel, da se Mariborčani čez teden dni k Dudelangu odpravljajo brez (večjih) skrbi.

Samo Ibraimi bo premalo

Tekmo je začel tudi nepripravljeni kapetan Marcos Tavares in Štajerci so sicer imeli žogo, a bili brez vezista, ki bi bil sposoben zadnje podaje. Medtem bi gostje v 32. minuti skorajda šokantno zadeli, ko je Bryan Melisse po podaji iz kota stresel vratnico.

Odrešitev je prišla v 35. minuti, ko je Ibraimi izsilil prosti strel na desnem boku, nato pa idealno podal na glavo Arghusa Bordignona za 1:0, Makedonec pa je s fantastičnim prostim strelom za 2:0 zabil tik pred polčasom. Šele z vstopom Gorana Cvijanovića (stresel je tudi prečko) so vijoličasti prevzeli pobudo v nadaljevanju, saj so bili gostje do tedaj vsaj enakovredni. V 50. minuti je najnevarnejši na igrišču, Sofian Benzouien, za las zgrešil. Rezervist Etien Velikonja je imel proti koncu lepo priložnost za 3:0, glavni sodnik pa je vijolicam celo spregledal igranje z roko Jovana Vidovića v izdihljajih tekme.


"Škandal, kakšno je bilo sojenje"

Trener Darko Milanič je po zmagi strnil naslednje misli: "Za nami je težka tekma. Sicer smo vseskozi vršili pritisk na nasprotnika, priigrali smo si precej priložnosti, ki pa jih predvsem v drugem polčasu nismo izkoristili. Tudi gostje so imeli priložnosti, a jim ni uspelo. V drugem polčasu smo imeli veliko težav z nasprotnikom, bili smo preveč pasivni, preprosto slabi. Kljub temu, da nismo igrali tako kot bi želeli, smo vseeno poskušali povišati izid, a nam ni uspelo. V drugem polčasu smo igrali pod svojimi možnostmi, vidi se, da kar nekaj igralcev še ni v optimalni pripravljenosti."

"Maribor je dobro igral, dosegel je dva zadetka. Poskušali smo nadoknaditi zaostanek, v drugem polčasu smo pokazali drugi obraz," je povedal trener Dudelanga Daniel Theis in ogorčeno nadaljeval: "Moram se obregniti ob sodnike. To je bil škandal, kakšno je bilo sojenje, takšni sodniki ne bi smeli soditi evropskih tekem. Čestitam Mariboru za zmago, bil je boljša ekipa, ampak v drugem polčasu sojenje ni bilo na evropski ravni." Razen nedosejone roke ob koncu so sodniki svoje delo sicer opravili dobro.

Kvalifikacije za Ligo prvakov, 2. kolo, prve tekme:

NK Maribor : F91 Dudelange 2:0 (2:0)
Arghus (36), Ibraimi (45)

Slovan Bratislava : Tobol Kostanaj 2:0 (1:0)
Pjunik Erevan : Viktoria Plzen 0:4 (0:3)
Mogren Budva : Litex Loveč 1:2 (1:0)
Valletta : Ekranas 2:3 (1:3)
Shamrock Rovers : Flora Tallinn 1:0 (1:0)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 22:28 12. Julij 2011.

    Eh, me ne skrbi...saii je še ena tekma.....Boš tudi ti padel MB...Boooooom (=

  • 20:51 12. Julij 2011.

    Imam eno vprašanje za ljubljančane kdo je dal drugi gol za najbolši klub v Sloveniji?

  • 20:44 12. Julij 2011.

    GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL ! 2:0

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.