Šport > Nogomet
13 ogledov

Maribor ni navdušil, zmaga iz prekinitev

maribor dudelange liga prvakov 2011 arghus
1/9
Reuters
Dva zadetka iz prekinitve, dve vratnici in še nekaj zapravljenih priložnosti. Maribor ni navdušil, slišalo se je tudi nekaj žvižgov, a vseeno luksemburški Dudelange premagal z 2:0. Odziv trenerja Dudelanga po tekmi: "To je bil škandal, kakšno je bilo sojenje."

Slovenski prvaki so potrebovali nekaj navdiha za zmagovit začetek nove evropske poti in dobili so ga v podobi Agima Ibraimija, ki je z golom in podajo poskrbel, da se Mariborčani čez teden dni k Dudelangu odpravljajo brez (večjih) skrbi.

Samo Ibraimi bo premalo

Tekmo je začel tudi nepripravljeni kapetan Marcos Tavares in Štajerci so sicer imeli žogo, a bili brez vezista, ki bi bil sposoben zadnje podaje. Medtem bi gostje v 32. minuti skorajda šokantno zadeli, ko je Bryan Melisse po podaji iz kota stresel vratnico.

Odrešitev je prišla v 35. minuti, ko je Ibraimi izsilil prosti strel na desnem boku, nato pa idealno podal na glavo Arghusa Bordignona za 1:0, Makedonec pa je s fantastičnim prostim strelom za 2:0 zabil tik pred polčasom. Šele z vstopom Gorana Cvijanovića (stresel je tudi prečko) so vijoličasti prevzeli pobudo v nadaljevanju, saj so bili gostje do tedaj vsaj enakovredni. V 50. minuti je najnevarnejši na igrišču, Sofian Benzouien, za las zgrešil. Rezervist Etien Velikonja je imel proti koncu lepo priložnost za 3:0, glavni sodnik pa je vijolicam celo spregledal igranje z roko Jovana Vidovića v izdihljajih tekme.


"Škandal, kakšno je bilo sojenje"

Trener Darko Milanič je po zmagi strnil naslednje misli: "Za nami je težka tekma. Sicer smo vseskozi vršili pritisk na nasprotnika, priigrali smo si precej priložnosti, ki pa jih predvsem v drugem polčasu nismo izkoristili. Tudi gostje so imeli priložnosti, a jim ni uspelo. V drugem polčasu smo imeli veliko težav z nasprotnikom, bili smo preveč pasivni, preprosto slabi. Kljub temu, da nismo igrali tako kot bi želeli, smo vseeno poskušali povišati izid, a nam ni uspelo. V drugem polčasu smo igrali pod svojimi možnostmi, vidi se, da kar nekaj igralcev še ni v optimalni pripravljenosti."

"Maribor je dobro igral, dosegel je dva zadetka. Poskušali smo nadoknaditi zaostanek, v drugem polčasu smo pokazali drugi obraz," je povedal trener Dudelanga Daniel Theis in ogorčeno nadaljeval: "Moram se obregniti ob sodnike. To je bil škandal, kakšno je bilo sojenje, takšni sodniki ne bi smeli soditi evropskih tekem. Čestitam Mariboru za zmago, bil je boljša ekipa, ampak v drugem polčasu sojenje ni bilo na evropski ravni." Razen nedosejone roke ob koncu so sodniki svoje delo sicer opravili dobro.

Kvalifikacije za Ligo prvakov, 2. kolo, prve tekme:

NK Maribor : F91 Dudelange 2:0 (2:0)
Arghus (36), Ibraimi (45)

Slovan Bratislava : Tobol Kostanaj 2:0 (1:0)
Pjunik Erevan : Viktoria Plzen 0:4 (0:3)
Mogren Budva : Litex Loveč 1:2 (1:0)
Valletta : Ekranas 2:3 (1:3)
Shamrock Rovers : Flora Tallinn 1:0 (1:0)

Komentarjev 6
  • Katja Lovšar 22:28 12.julij 2011.

    Eh, me ne skrbi...saii je še ena tekma.....Boš tudi ti padel MB...Boooooom (=

  • štajerc23 20:51 12.julij 2011.

    Imam eno vprašanje za ljubljančane kdo je dal drugi gol za najbolši klub v Sloveniji?

  • recesija 20:44 12.julij 2011.

    GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL ! 2:0