Šport > Nogomet
19 ogledov

Komu superpokal? Domžalam ali Mariboru?

Darko Birjukov (levo) je vesel, da je v Domžalah dobil priložnost. (Foto: Boštja Žurnal24 main
Na tradicionalnem uvodu v novo sezono slovenskega klubskega nogometa se bosta za prvo lovoriko v tekmovalni sezoni 2011/12 pomerila državni prvak Maribor in pokalni zmagovalec Domžale. Tekma za superpokal bo v petek, 8. julija, ob 20.45 v Ljudskem vrtu v Mariboru.

Maribor bo lovil drugo superpokalno lovoriko. Prvo je osvojil leta 2009. Tudi Domžalčani bodo naskakovali drugo lovoriko te vrste v zgodovini kluba, zmagali so leta 2007, ko so zmagali v prvem superpokalu na slovenskih tleh. Lani so se lovorike veselili nogometaši Luke Kopra, ki so premagali Maribor po strelih z enajstmetrovk.


Poleg lovorike in naslova bosta oba kluba dobila lepi nagradi v obliki plačanih zimskih priprav. Zmagovalec superpokala se bo veselil priprav na Hrvaškem v Novigradu, medtem ko bo poraženo moštvo lahko uživalo priprave doma v Portorožu. V primeru neodločenega izida po izteku regularnega igralnega časa bosta ekipi odigrali podaljšek dvakrat po četrt ure. Če tudi po podaljšku ne bo znan zmagovalec, bo letošnjega lastnika superpokala določilo izvajanje enajstmetrovk, je na današnji novinarski konferenci v Mariboru povedal Andrej Zalar, vodja tekmovanja pri Združenju nogometnih klubov 1. slovenske nogometne lige. Na tekmi superpokala bodo pravico delili sodniki Matej Jug (Tolmin), Milan Kogej (Idrija), Matej Žunič (Kranj) in Andrej Tratnjek (Murska Sobota).

Prednost domačega terena za Maribor

Dimitrij Hlastec, direktor Združenja prve nogometne lige, je uvodoma pojasnil, zakaj bo tekma superpokala v Mariboru. Pojavljale so se namreč govorice o superpokalu v ljubljanskih Stožicah. "Tekma bo v Mariboru iz preprostega razloga, kot vsa ta leta, in sicer je Mariboru kot aktualnemu državnemu prvaku pripadlo gostiteljstvo superpokala." Ante Šimundža, pomočnik trenerja vijoličastih, je na "plavajoči" novinarski konferenci, pripravili so jo na ladjici Dravska vila v bližini Stare trte na Lentu, opisal, da so priprave potekale v skladu z zastavljenimi načrti. "Zdravstvena bilanca se iz dneva v dan izboljšuje. Seveda si želimo, da bi sezono odprli z osvojeno prvo lovoriko v sezoni," je napovedal Šimundža, ki še ni mogel potrditi, ali bo kapetan ter velik ljubljenec mariborskih navijačev Marcos Tavares v formi za veliko tekmo. "Nekatere poškodbe se vlečejo še iz prejšnjih sezon. Zdravniška služba dela maksimalno. Tavares že trenira z nami, zdravniška služba pa bo odločila, kdaj bo pripravljen za največje napore," je dejal Šimundža.

Pričakovanja domžalskega trenerja Darka Birjukova so enako visoka. Kratko pripravljalno obdobje so zapolnili s pripravami doma: "Domžalčani bomo pripravljeni pričakali začetek tekme, ki se je zelo veselimo, ko se bosta udarili najboljši slovenski nogometni ekipi v minuli sezoni. Pričakujem dobro tekmo in upam, da si jo bo ogledalo čim večje število gledalcev. To je prva lovorika, ki je na voljo v tej sezoni. Po najboljših močeh se bomo potrudili, da jo osvojimo, če ne, bomo športno čestitali Mariboru."

"Po najboljših močeh se bomo potrudili, da bomo odigrali kakovostno tekmo. Čaka nas najboljše slovensko moštvo, kar je seveda prvi pogoj za dobro tekmo. Ali bo enaka finalu pokala, je težko napovedati, saj je to odvisno od milijona dejavnikov. Upam, da bo tudi superpokal ena dobra tekma, odprta, in da bo zmagal boljši," je še dejal Birjukov.

Šimundža vsekakor pričakuje nogometni spektakel ter trdo, odprto tekmo. "Kaj drugega tudi ni mogoče pričakovati. Nastopili bosta najboljši ekipi v Sloveniji. Rad bi, da bi odigrali podobno tekmo, kot je bil finale pokala, vendar s to razliko, da bi se izid razpletel v našo korist. Dobro bi bilo, če bi bil uvod v sezono praznik nogometa," je še dejal pomočnik Darka Milaniča na mariborski klopi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.