Maribor Olimpiji beži že za sedem točk

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Na stadionu Ob jezeru v Velenju je Maribor na preloženi tekmi 12. kola Prve Lige s 3:0 odpravil domači Rudar. Z dvema zadetkom in podajo je blestel Primorec na začasnem delu v štajerski prestolnici Dalibor Volaš. Vodilni vijoličasti po novi zmagi drugouvrščeni Olimpiji bežijo že za sedem točk.
Oglej si celoten članek

Mariborčani so v Velenju po zaslugi golov Daliborja Volaša in Etiena Velikonje prišli do 11. zmage v prvenstvu, s čimer so se na zdaj popolni lestvici drugi Olimpiji oddaljili na sedem točk (37:30). Rudar, ki je bil na trenutke celo aktivnejši tekmec, a je od 69. minute igral z igralcem manj, pa je ostal pri 24 točkah in za tretjo Gorico zaostaja za štiri točke.

Tekma v uvodnih 20 minutah ni ponudila veliko. Ekipi sta se previdno lotili obračuna, tako da je prvo razburjenje nastopilo v 22. minuti, ko je v kazenskem prostoru Maribora padel Damjan Trifković, vendar se sodnik neupravičeno ni odločil za najstrožjo kazen. V 25. minuti so Velenjčani, ki so bili malce podjetnejši, izpeljali dotlej najnevarnejšo akcijo. Zaključil jo je Amel Mujaković, vendar je Jasmin Handanović strel obranil.

V trenutkih, ko je imel Rudar rahlo pobudo (Denis Klinar je celo oplazil prečko s strelom od daleč), pa so gosti povedli. Marcos Tavares je v 35. minuti z natančno podajo našel Daliborja Volaša, ki se je znašel sam pred Bobanom Savićem, ga preigral in žogo poslal v prazno mrežo. Tri minute pozneje so imeli Velenjčani priložnost za izenačenje, ko je Handanović žogo odbil do Mujakovića, a ob novem strelu toliko preusmeril smer žogi, da je ta zletela mimo vrat. V 44. minuti pa so znova zapretili Mariborčani, ko se je po hitri akciji znova sam pred Savićem znašel Volaš, a se takrat ni proslavil.

Velenjčani so bolje odprli drugi polčas, znova je poskusil Mujaković, vendar bil malce premalo natančen, v 54. minuti pa je na drugi strani znova izjemno priložnost v dvoboju s Savićem zapravil Volaš. V 69. minuti so domačini doživeli nov udarec, saj je zaradi simuliranja drugi rumen karton dobil Leon Črnčič in moral iz igre.

Vijoličasti so hitro unovčili številčno prednost, saj je v 74. minuti po Tavaresovi podaji z leve strani z glavo vodstvo Maribora podvojil Volaš. Velenjčani so v končnici skušali vsaj ublažiti poraz z nekaj streli od daleč, toda Mariborčani, ki so prek Etiena Velikonje po nesebični podaji Volaša v sodniškem dodatku postavili še piko na i po protinapadu, so brez večjih težav znali svojo mrežo ohraniti nedotaknjeno.

Prva Liga, 12. kolo (preložena tekma):

Rudar Velenje : Maribor 0:3 (0:1)
Volaš (35, 74), Velikonja (93)
RK: Črnčič (69/Rudar)



Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 12:37 13. November 2011.

    http://www.powerplaymanager.com/r773870<br /><br />Ce koga zanima super manager, kjer lahko izberes hokej ali nogomet in se pomeris z ljudmi iz celega …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.