Šport > Nogomet
15 ogledov

Maribor Olimpiji beži že za sedem točk

Dalibor Volaš je s svojim četrtim letošnjim zadetkom odločil zaostalo tekmo 9. k Žurnal24 main
Na stadionu Ob jezeru v Velenju je Maribor na preloženi tekmi 12. kola Prve Lige s 3:0 odpravil domači Rudar. Z dvema zadetkom in podajo je blestel Primorec na začasnem delu v štajerski prestolnici Dalibor Volaš. Vodilni vijoličasti po novi zmagi drugouvrščeni Olimpiji bežijo že za sedem točk.

Mariborčani so v Velenju po zaslugi golov Daliborja Volaša in Etiena Velikonje prišli do 11. zmage v prvenstvu, s čimer so se na zdaj popolni lestvici drugi Olimpiji oddaljili na sedem točk (37:30). Rudar, ki je bil na trenutke celo aktivnejši tekmec, a je od 69. minute igral z igralcem manj, pa je ostal pri 24 točkah in za tretjo Gorico zaostaja za štiri točke.

Tekma v uvodnih 20 minutah ni ponudila veliko. Ekipi sta se previdno lotili obračuna, tako da je prvo razburjenje nastopilo v 22. minuti, ko je v kazenskem prostoru Maribora padel Damjan Trifković, vendar se sodnik neupravičeno ni odločil za najstrožjo kazen. V 25. minuti so Velenjčani, ki so bili malce podjetnejši, izpeljali dotlej najnevarnejšo akcijo. Zaključil jo je Amel Mujaković, vendar je Jasmin Handanović strel obranil.

V trenutkih, ko je imel Rudar rahlo pobudo (Denis Klinar je celo oplazil prečko s strelom od daleč), pa so gosti povedli. Marcos Tavares je v 35. minuti z natančno podajo našel Daliborja Volaša, ki se je znašel sam pred Bobanom Savićem, ga preigral in žogo poslal v prazno mrežo. Tri minute pozneje so imeli Velenjčani priložnost za izenačenje, ko je Handanović žogo odbil do Mujakovića, a ob novem strelu toliko preusmeril smer žogi, da je ta zletela mimo vrat. V 44. minuti pa so znova zapretili Mariborčani, ko se je po hitri akciji znova sam pred Savićem znašel Volaš, a se takrat ni proslavil.

Velenjčani so bolje odprli drugi polčas, znova je poskusil Mujaković, vendar bil malce premalo natančen, v 54. minuti pa je na drugi strani znova izjemno priložnost v dvoboju s Savićem zapravil Volaš. V 69. minuti so domačini doživeli nov udarec, saj je zaradi simuliranja drugi rumen karton dobil Leon Črnčič in moral iz igre.

Vijoličasti so hitro unovčili številčno prednost, saj je v 74. minuti po Tavaresovi podaji z leve strani z glavo vodstvo Maribora podvojil Volaš. Velenjčani so v končnici skušali vsaj ublažiti poraz z nekaj streli od daleč, toda Mariborčani, ki so prek Etiena Velikonje po nesebični podaji Volaša v sodniškem dodatku postavili še piko na i po protinapadu, so brez večjih težav znali svojo mrežo ohraniti nedotaknjeno.

Prva Liga, 12. kolo (preložena tekma):

Rudar Velenje : Maribor 0:3 (0:1)
Volaš (35, 74), Velikonja (93)
RK: Črnčič (69/Rudar)



Komentarjev 1
  • Nejc Roškar 12:37 13.november 2011.

    http://www.powerplaymanager.com/r773870Ce koga zanima super manager, kjer lahko izberes hokej ali nogomet in se pomeris z ljudmi iz celega sveta.V bodoce pa prihaja se kosarka, tenis, F1, in se mnogo sportov.