Maribor podal stališče o Agimu Ibraimiju

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Nogometni klub NK Maribor je na uradni seji upravnega odbora sprejel stališče o primeru Agim Ibraimi.
Oglej si celoten članek

Slovenski državni prvak se je odzval na trenutno najbolj perečo temo na domači nogometni sceni: spor Zlatka Zahovića in Agima Ibraimija. Izjavo za javnost vijoličastega nogometnega kolektiva objavljamo v celoti:

"V NK Maribor obžalujemo incident, ki se je zgodil v petek. Želja kluba je bila, da se vse zadeve rešujejo znotraj naših zidov, v krogu članov vijoličaste družine. Stališča so dobro znana, s takšnimi načeli delovanja smo v zadnjih letih skupaj prehodili celotno pot in v težkih okoliščinah ustvarili uspešen projekt. Žal pa je bilo v zadnjem primeru prekršeno načelo, da zadeve iz slačilnice niso tema za javnost, saj se je Agim Ibraimi odločil enostransko podati svojo plat zgodbe.

Kot vedno in v vseh sferah življenja, zasebnih, poslovnih ter seveda tudi nogometnih, obstajata dve plati. Nič drugače ni tudi v tej zgodbi. V klubu smo se odločili, da ne bomo razkrivali podrobnosti, posegali po pranju umazanega perila v javnosti in smo tudi v izjavi o suspenzu igralca poudarili, da bomo zadeve reševali interno.

Edino vodilo v delovanju je klubski uspeh. V vodstvu NK Maribor smo bili seznanjeni s celotnim potekom dogajanja. Seveda nas ne veseli, da je prišlo do spora med igralcem in športnim direktorjem kluba. Ker pa je treba upoštevati tudi predzgodbo in nadaljevati z vizijo, da se igralec v nobenem trenutku ne sme postaviti nad klub, in upoštevanju vseh drugih okoliščin, je naše stališče, ki smo ga izkazali že s podaljšanjem pogodbe z Zlatkom Zahovičem, jasno - športni del naj nadaljuje uspešno zgodbo in strne vrste v zaključku sezone, Agim Ibraimi pa ostaja v statusu suspendiranega nogometaša, ki do dokončnega sklepa ne trenira z ekipo ter ne sodi med kandidate za nastop na naslednjih tekmah.

Ekipa je pokazala enotnost in neomajnost že z odzivom na sobotni tekmi proti Domžalam. Z zmago smo zmanjšali zaostanek za prvim mestom le še na dve točki. Vse aktivnosti kluba tako potekajo k uresničitvi skupnega cilja in naredili bomo vse, da ga tudi dosežemo."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 09:15 14. April 2016.

    Pravilna odločitev !! To ni "šport" za pocukrane MONE !

  • 09:09 13. April 2016.

    očitno je to tista dodana vrednost z multi kulti otroci !?<br />jaz bi vsakega ki se ne zna kontrolirat poslal …

  • 20:39 12. April 2016.

    Kakorkoli se bo zadeva razpletla - Zaho je pi*da, ker ni zaščitil igralcev. Nimajo kaj navijači hodit po treningih in …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.