Šport > Nogomet
56 ogledov

Maribor podal stališče o Agimu Ibraimiju

NK Maribor Profimedias
Nogometni klub NK Maribor je na uradni seji upravnega odbora sprejel stališče o primeru Agim Ibraimi.

Slovenski državni prvak se je odzval na trenutno najbolj perečo temo na domači nogometni sceni: spor Zlatka Zahovića in Agima Ibraimija. Izjavo za javnost vijoličastega nogometnega kolektiva objavljamo v celoti:

"V NK Maribor obžalujemo incident, ki se je zgodil v petek. Želja kluba je bila, da se vse zadeve rešujejo znotraj naših zidov, v krogu članov vijoličaste družine. Stališča so dobro znana, s takšnimi načeli delovanja smo v zadnjih letih skupaj prehodili celotno pot in v težkih okoliščinah ustvarili uspešen projekt. Žal pa je bilo v zadnjem primeru prekršeno načelo, da zadeve iz slačilnice niso tema za javnost, saj se je Agim Ibraimi odločil enostransko podati svojo plat zgodbe.

Kot vedno in v vseh sferah življenja, zasebnih, poslovnih ter seveda tudi nogometnih, obstajata dve plati. Nič drugače ni tudi v tej zgodbi. V klubu smo se odločili, da ne bomo razkrivali podrobnosti, posegali po pranju umazanega perila v javnosti in smo tudi v izjavi o suspenzu igralca poudarili, da bomo zadeve reševali interno.

Edino vodilo v delovanju je klubski uspeh. V vodstvu NK Maribor smo bili seznanjeni s celotnim potekom dogajanja. Seveda nas ne veseli, da je prišlo do spora med igralcem in športnim direktorjem kluba. Ker pa je treba upoštevati tudi predzgodbo in nadaljevati z vizijo, da se igralec v nobenem trenutku ne sme postaviti nad klub, in upoštevanju vseh drugih okoliščin, je naše stališče, ki smo ga izkazali že s podaljšanjem pogodbe z Zlatkom Zahovičem, jasno - športni del naj nadaljuje uspešno zgodbo in strne vrste v zaključku sezone, Agim Ibraimi pa ostaja v statusu suspendiranega nogometaša, ki do dokončnega sklepa ne trenira z ekipo ter ne sodi med kandidate za nastop na naslednjih tekmah.

Ekipa je pokazala enotnost in neomajnost že z odzivom na sobotni tekmi proti Domžalam. Z zmago smo zmanjšali zaostanek za prvim mestom le še na dve točki. Vse aktivnosti kluba tako potekajo k uresničitvi skupnega cilja in naredili bomo vse, da ga tudi dosežemo."

Komentarjev 4
  • Zmago 09:15 14.april 2016.

    Pravilna odločitev !! To ni "šport" za pocukrane MONE !

  • malonaokoli 09:09 13.april 2016.

    očitno je to tista dodana vrednost z multi kulti otroci !?jaz bi vsakega ki se ne zna kontrolirat poslal domov za zmeraj, naj se gre zdravit ! ker tole res ni za vzor !

  • softundsicher 20:39 12.april 2016.

    Kakorkoli se bo zadeva razpletla - Zaho je pi*da, ker ni zaščitil igralcev. Nimajo kaj navijači hodit po treningih in groziti igralcem.