Maribor razkril novega trenerja

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Pred današnjo tekmo osmega kroga Prve lige Telekom Slovenije med Mariborom in Krko so aktualni slovenski državni prvaki dobili novega trenerja.
Oglej si celoten članek

To je Krunoslav Jurčić, nekdanji hrvaški reprezentant, ki je v svoji trenerski karieri med drugim trikrat vodil zagrebški Dinamo, zadnji dve leti pa ni bil aktiven.

V zadnjih dneh so se v slovenskih medijih pojavljali številni kandidati za vročo mariborsko klop, ki je bila izpraznjena po odstopu Anteja Šimundže pred dvanajstimi dnevi. Med njimi je bil tudi Krunoslav Jurčić, ki je bil pred leti standardni član hrvaške reprezentance, zanjo je odigral 21 tekem in se leta 1998 veselil bronaste medalje na svetovnem prvenstvu v Franciji.

S trenersko kariero je 45-letni Jurčić začel v sezoni 2006/07, ko je vodil ekipo Istre 1961, v naslednji sezoni pa je sedel na klop Slaven Belupa iz Koprivnice in z njim prvenstvo končal na drugem mestu. Po enoletnem premoru je prvič prevzel zagrebški Dinamo, ki ga je potem vodil še dvakrat. S petimi osvojenimi naslovi državnega prvaka je drugi najbolj uspešni trener Dinama, takoj za Miroslavom Blaževićem, ki je bil z Zagrebčani prvak šestkrat.

Svojo zadnjo tekmo na zagrebški klopi je imel 21. avgusta 2013, ko ga je direktor kluba Zdravko Mamić po domačem porazu z 0:2 proti dunajski Austrii v zadnjem krogu kvalifikacij za uvrstitev v ligo prvakov zamenjal. Na petih tekmah leta 2012 je bil tudi pomočnik takratnega hrvaškega selektorja Igorja Štimca.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 20:46 29. Avgust 2015.

    Izredno slaba odločitev vodilnih v mariborskem klubu. Ne vem, zakaj še iz časa juge obstaja v Sloveniji miselnost, da vse, …

  • 20:10 29. Avgust 2015.

    Agonija se nadaljuje....Očitno pa je Maribor postal odlagališče odsluženih trenerjev NK Dinama<br /><br />http://www.publishwall.si/igi.scinkavec/post/140475/nogomet-nk-maribor-kavc-analiza-v

  • 18:34 29. Avgust 2015.

    super stran<br />http://sporttip10.weebly.com

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.