Šport > Nogomet
65 ogledov

Maribor razkril novega trenerja

Krunoslav Jurčić Reuters
Pred današnjo tekmo osmega kroga Prve lige Telekom Slovenije med Mariborom in Krko so aktualni slovenski državni prvaki dobili novega trenerja.

To je Krunoslav Jurčić, nekdanji hrvaški reprezentant, ki je v svoji trenerski karieri med drugim trikrat vodil zagrebški Dinamo, zadnji dve leti pa ni bil aktiven.

V zadnjih dneh so se v slovenskih medijih pojavljali številni kandidati za vročo mariborsko klop, ki je bila izpraznjena po odstopu Anteja Šimundže pred dvanajstimi dnevi. Med njimi je bil tudi Krunoslav Jurčić, ki je bil pred leti standardni član hrvaške reprezentance, zanjo je odigral 21 tekem in se leta 1998 veselil bronaste medalje na svetovnem prvenstvu v Franciji.

S trenersko kariero je 45-letni Jurčić začel v sezoni 2006/07, ko je vodil ekipo Istre 1961, v naslednji sezoni pa je sedel na klop Slaven Belupa iz Koprivnice in z njim prvenstvo končal na drugem mestu. Po enoletnem premoru je prvič prevzel zagrebški Dinamo, ki ga je potem vodil še dvakrat. S petimi osvojenimi naslovi državnega prvaka je drugi najbolj uspešni trener Dinama, takoj za Miroslavom Blaževićem, ki je bil z Zagrebčani prvak šestkrat.

Svojo zadnjo tekmo na zagrebški klopi je imel 21. avgusta 2013, ko ga je direktor kluba Zdravko Mamić po domačem porazu z 0:2 proti dunajski Austrii v zadnjem krogu kvalifikacij za uvrstitev v ligo prvakov zamenjal. Na petih tekmah leta 2012 je bil tudi pomočnik takratnega hrvaškega selektorja Igorja Štimca.

Komentarjev 3
  • markus 20:46 29.avgust 2015.

    Izredno slaba odločitev vodilnih v mariborskem klubu. Ne vem, zakaj še iz časa juge obstaja v Sloveniji miselnost, da vse, kar prihaja z juga, je dobro za fuzbal. Daleč od tega. Še več. V zadnjem času se vse bolj kaže, ...prikaži več da imamo celo v Sloveniji sposobnejše trenerje. Vsekakor "zgrešena naložba". Seveda zelo upam, da se motim, vendar se bojim, da se ne. Sem tudi mnenja, da Šimundža kot trener še zdaleč ni bil kriv za zadnje predstave mariborskih žogobrcarjev. Preprosto, zamenjati bi morali igralce, ki jim je od lanskega leta, ko so nastopali v LP, slava butnila v glavo, letos pa jih je precej butnila v glavo streznitev s poraznimi predstavami v kvalifikacijah za LP in v domačem državnem prvenstvu.

  • Avatar mike1968
    mike1968 20:10 29.avgust 2015.

    Agonija se nadaljuje....Očitno pa je Maribor postal odlagališče odsluženih trenerjev NK Dinamahttp://www.publishwall.si/igi.scinkavec/post/140475/nogomet-nk-maribor-kavc-analiza-v

  • korisnik_16354 18:34 29.avgust 2015.

    super stranhttp://sporttip10.weebly.com