Maribor rutinirano, Olimpija brez Evrope

Foto: Nino Verdnik
Foto: Nino Verdnik
Nogometaši Maribora so v 35. krogu Prve lige Telekom Slovenije v gosteh premagali Krko s 3:1 (2:0). Olimpija kljub zmagi proti Zavrču z 2:1 (0:1) ostaja na četrtem mestu lestvice. Rudar je premagal Koper (3:0), Gorica pa Celje (3:0).
Oglej si celoten članek

Mariborčani so že pretekli teden odpirali šampanjce ter po zmagoslavju nad Domžalčani v Ljudskem vrtu predčasno slavili svoj 13. naslov državnih prvakov, v dolenjski prestolnici pa so rutinirano opravili svoje delo in dosegli 24. zmago v sezoni 2014/15.

Novomeščani so se pretekli konec tedna prvič vrnili iz Kopra z zmago, ki jim je skorajda že zagotovila obstanek med najboljšimi. Farmacevti morajo osmo mesto potrditi le še z eno samo prvenstveno točko, proti Mariborčanom pa je navkljub zavidljivi formi - v zadnjih štirih tekmah so nanizali kar štiri zaporedne zmage, kar se jim na prvoligaški sceni še ni zgodilo - niso osvojili.

Izbranci gostujočega trenerja Anteja Šimundže so v Novem mestu postopoma dvigovali ritem igre. V prvi polovici uvodnega polčasa so prikazali dokaj "rezervirano" predstavo, v drugi pa so nekoliko bolj odločno pohodili stopalko za plin in dosegli dva gola.

Najprej je domačo obrambo prelisičil Izraelec Sintayehu Sallalich, ki je sprva nameraval predložek Damjana Boharja z desne strani podati v sredino, a se je žoga odbila do njega, z močnim udarcem po tleh v levi spodnji kot pa je nato ukanil domačega vratarja Miodraga Mitrovića. V sami končnici prvega polčasa so si nogometaši iz štajerske prestolnice znova skočili v objem, za to je poskrbel Francoz Jean Philippe Mendy, ki je lepo izkoristil dvojno podajo s Sallalichom in povišal na 2:0.

V drugem polčasu je ritem igre zavoljo težkega in razmočenega igrišča nekoliko padel. Mariborčani so se zadovoljili z vodstvom, varovanci domačega trenerja Andreja Kastrevca pa niso našli pravih poti do gola gostov. V 73. minuti so Mariborčani izpeljali silovit nasprotni napad, a je Nikola Žižić v zadnjem trenutku onemogočil Luko Zahovića, le minuto kasneje pa se je po strelu Luke Kastrevca izkazal nekdanji vratar novomeške, zdaj pa mariborske ekipe Matko Obradović.

V 83. minuti je Sallalich z mojstrskimi preigravanji povsem premešal domačo obrambo in z natančnim strelom povišal na 3:0, le dve minuti kasneje pa je domači rezervist Favour Aniekan znižal na 1:3, potem ko je z volejem s sedmih metrov premagal nemočnega Obradovića.

Mariborska ekipa bo v zadnjem krogu gostila Luko Koper, novomeško pa čaka gostovanje pri Kalcerju iz Radomelj. Obe tekmi bosta v soboto, 30. maja.

Domžalčani zagrenili slavje Olimpije

Zeleno-beli, ki so prvič igrali pod vodstvom nekdanjega reprezentanta Aleksandra Radosavljevića, so prišli v Zavrč z namero, da še četrtič v sezoni premagajo haloško ekipo. Zmaga je bila namreč edina, ki bi jim dajala upanje za končno tretje mesto na lestvici in igranje v evropskih tekmovanjih. Čeprav se v Ljubljano vračajo s polnim izkupičkom, pa jim je veselje pokvarila vest iz Domžal. Prav te so namreč tudi zmagale in dokončno zaprle pot Olimpiji do želene Evrope.

V prvem polčasu so v prve pol ure več zaključnih strelov sprožili pri Olimpiji, a so bili vsi po vrsti preslabi za vodilni zadetek. Domači so resno ogrozili Darka Brljaka, ki je moral nekaj minut zatem z igrišča zaradi poškodbe, v 32. minuti po poskusu Dejana Polića, povedli pa so ob koncu polčasa, ko je po podaji Dorisa Kelenca z diagonalnim strelom po tleh zadel Tomislav Kiš.

V drugem polčasu je najprej v 55. minuti dlani Marka Pridigarja ogrel Andraž Šporar, Ljubljančani pa so povedli minuto pozneje, ko je s strelom z glavo izenačil Nemanja Mitrović po podaji Roka Baskere. V 72. in 75. minuti so imeli domačini lepi priložnosti za novo vodstvo, a se je po poskusih Tonija Datkovića in Sanina Muminovića izkazal Aleksander Šeliga.

Tik pred koncem tekme pa je do zmage prišla Olimpija. Nekdanji Zavrčan Josip Golubar je z desne strani podal do Mirana Burgića, ki je žogo s prsmi oddal do Andraža Šporarja, ta pa je natančno meril z roba kazenskega prostora.

Zavrč bo v zadnjem krogu prihodnjo soboto gostoval v Novi Gorici, Olimpija pa bo gostila Domžale.

Prva Liga TS, 35. krog, izidi:

Luka Koper : Rudar 0:3 (0:1)
Domžale : Kalcer Radomlje 4:0 (1:0)
Celje : Gorica 0:3 (0:2)
Krka : Maribor 1:3 (0:2)
Zavrč : Olimpija 1:2 (1:0)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.