Maribor v boju še za pokalno lovoriko

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Ljubljanske Stožice bodo v sredo ob 20.45 gostile nogometno tekmo za Hervis pokal Slovenije. Za prestižno lovoriko se bodo pomerili nogometaši Maribora in Celja. Manjša vloga favoritov bo na nevtralnem igrišču prav gotovo na strani vnovičnih državnih prvakov Mariborčanov, vendar je pokalna tekma zgolj ena in s tem precej odprta za presenečenja.
Oglej si celoten članek

Moštvi sta se v okviru prvenstva 2011/12 pomerili trikrat, na vseh treh tekmah pa so zmago slavili Mariborčani. Trener starih novih državnih prvakov Mariborčanov Darko Milanič meni, da je za njegovo ekipo zelo naporna sezona, tudi zato bo varovance že danes odpeljal v "karanteno", da si bodo spočili in se psihično pripravili še na zadnje dejanje sezone. Nazadnje so Mariborčani pokal osvojili pred dvema letoma, saj so lani morali v Domžalah priznati premoč gostiteljem, medtem pa so Celjani pokal osvojili le v sezoni 2004/05. Mariborski klub je v letošnjem pokalu v polfinalu premagal Velenje, Celjani pa so bili po enajstmetrovkah boljši od Šenčurja.

"Pred nami je zelo pomembna preizkušnja, popolnoma jasno je, da želimo, tako kot nasprotnik, v zrak dvigniti pokal. Močno se bomo morali potruditi, gradili pa bomo na temeljih čudovite sezone, ki je za nami. To zadnjo preizkušnjo želimo končati zmagovito. Lani smo odigrali fantastično v finalu, a nam je zmanjkalo natančnosti, tokrat pa imamo lepo priložnost, da nadoknadimo zamujeno iz prejšnje sezone. Ne zgodi se velikokrat, da dobiš priložnost za dvojno krono, zato moramo narediti vse, da se dobro pripravimo in da zmagamo," je na današnji novinarski konferenci v Mariboru dejal strateg vijoličastih Darko Milanič.

"Finale je finale, naredili bomo vse, da zmagamo tudi slovenski pokal. To bi bilo čudovito, zmagati prvenstvo in osvojiti pokal. Favorita ni, tekma bo lepa, vsi se bomo borili, da bi zmagali," pa je bil kratek kapetan vijolic Marcos Tavares.

"Mi smo svoj cilj dosegli v prvenstvu, to je bil obstanek v ligi. Zdaj smo v finalu pokala, kjer so apetiti visoki, absolutno želimo dvigniti pokal zmagovalca. Za to bo treba imeti veliko sreče, znanja in spretnosti, če bomo imeli dober dan, če bomo razpoloženi, se lahko veselimo te lovorike. V moštvu je že zadnjih 14 dni tema samo ta pokal. V prvenstvu smo si želeli odigrati bolje, predvsem zaradi samozavesti. Pričakovanja so visoka, dejstvo, da smo si priigrali igranje v Evropi, pa v sredo na našo igro ne bo vplivalo," pa je svojo ekipo na pot v pokalnem tekmovanju pospremil celjski trener Damjan Romih.

"Igranje v finalu je nagrada za našo ekipo, dejstvo je, da smo letos delali in trenirali v težkih pogojih. To je velik uspeh, ko si enkrat v finalu in tako daleč, je vse mogoče. Z borbeno in požrtvovalno igro in dosti sreče lahko sezono zaključimo s fenomenalnim uspehom," pa je dejal kapetan Celjanov Sebastjan Gobec.

Nogometna zveza Slovenije je ob tem pripravila še posebno akcijo z imenom "Postani 12. igralec in dvigni Hervis pokal Slovenije tudi ti". Zmagovalca akcije sta Janez Rozman kot 12. igralec Celja in Matjaž Muster kot 12. igralec Maribora. Oba bosta v sredo spremljala svoji moštvi, na koncu pa bo eden od njiju v zrak lahko dvignil tudi zmagovalni pokal.

Vstopnice za 21. pokalno tekmo so še na voljo, prodaja pa poteka prek spletnega mesta nzs.si, hervispokalslovenije.si, prodajnih mest Eventima, poslovalnic Petrola in servisov Petrola. Na voljo so tudi posebne vstopnice za navijače obeh klubov, sicer pa je treba zanje odšteti med pet in deset evrov.

Na isti dan bodo pokalno tekmo odigrala tudi dekleta, tekmo med Rudarjem Škale in Pomurjem pa bo ob 17. uri gostilo igrišče na Kodeljevem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.