Maribor z novim trenerjem skočil na vrh lestvice, poraz prvakov

Foto: twitter NK Maribor NK MAribor
Nogometaši Maribora so v 3. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Bravo. Še drugi domači poraz so doživeli Celjani.
Oglej si celoten članek

Italijanski strokovnjak Mauro Camoranesi je na mariborski klopi debitiral z zmago. Čeprav je opravil nekaj sprememb v primerjavi s predhodniki, v napadu sta, denimo, začela Marcos Tavares in Jasmin Mešanović, zunaj kadra pa so med drugimi ostali Luka Zahović, Blaž Vrhovec, Kenan Pirić in Felipe Santos, so njegovi varovanci že v prvem polčasu odločili tekmo z neugodnim Bravom.

Zaradi poškodbe ni bilo sicer niti Gregorja Bajdeta, zaradi bolezni pa Jana Repasa, a tudi to ni preprečilo vijoličnim skoka na vrh lestvice. V prve pol ure so bili v Ljudskem vrtu sicer celo konkretnejši Ljubljančani, najnevarnejši poskus pa so gosti sprožili v 16. minuti, ko je Ažbe Jug dobro posredoval po strelu Mihe Kancilije.

Potem pa so sledile minute Maribora, ki je v šestih minutah dosegel tri zadetke. Prvega je v 34. minuti dosegel Aljoša Matko, ki je v prejšnji sezoni tresel mreže še v dresu Brava, ko je s približno 20 metrov malce z desne strani močno sprožil in zadel z diagonalnim strelom.

Tri minute pozneje se je med strelce vpisal Mešanović. Po kotu so gosti slabo izbijali, tako da se je žoga znašla pri Mešanoviću, ki je nato zadel iz obrata s približno desetih metrov. V 40. minuti pa je po kotu z glavo zadel še Nemanja Mitrović. Sodniki so sprva dosodili prepovedan položaj Rudija Požega Vancaša, a pozneje odločili, da ni vplival na igro, in priznali zadetek mariborskega branilca.

V drugem polčasu Ljubljančanom precej časa ni uspelo resneje ogroziti mariborskega vratarja, so pa med 60. in 70. minuto prišli nekajkrat do obetavnega položaja, a ostali brez pravega zaključka. Prav v 70. minuti je Rok Kidrič poskusil z glavo, toda Jug je bil zbran in ukrotil žogo. Bravo je še naprej neuspešno poskušal zmanjšati zaostanek, v 79. minuti pa je Mustafa Nukič malce z leve iz bližine le premagal Juga za 1:3.

Minuto zatem je Andrej Kotnik na drugi strani žogo že dvignil čez Igorja Vekića, a je Almin Kurtović tik pred golovo črto žogo izbil. Že v 81. minuti pa je Maribor spet zadel, po podaji Mitje Vilerja z leve strani je z glavo zadel Jan Mlakar in postavil končni izid.

Kazen Aluminiju odvzeli točki zaradi neigranja v 1. krogu

Prvaki znova poraženi doma

Predstave prvakov še naprej niso na ravni lanske sezone. Po treh krogih namreč ostajajo brez zmage, z vsega eno osvojeno točko. Na Areni Z'dežele so namreč Domžalčani tokrat dosegli prvo zmago v sezoni.

Celjani so v minuli sezoni dobili tri medsebojne spopade z Domžalčani, na svojem stadionu pa so se drevi od samega začetka mučili z varovanci Dejana Djuranovića. Ti so bili v prvi polovici prvega polčasa večkrat nevarni po podajah v kazenski prostor, a je manjkala pika na i. Najbližje je bil Dario Kolobarić, ki pa mu je slabši strel z desetih metrov Matjaž Rozman v 23. minuti obranil.

Dobro minuto kasneje pa so nato Domžalčani zasluženo povedli. Po podaji Senijada Ibričića s kota je najvišje skočil Damjan Vuklišević, pred vrati pa je nato Matej Podlogar z glavo preusmeril žogo za hrbet Rozmanu.

V 29. minuti se je mreža domačih znova zatresla. Mat v treh potezah je uspel Podlogarju, Janezu Pišku in Kolobariću, ki je zadel tretjič v sezoni po natančnem strelu mimo nemočnega Rozmana.

Domžalčani so v nadaljevanju prepustili narekovanje ritma domačim, sami pa so prežali na hitre protinapade. Čeprav so v prve četrt ure drugega dela Celjani napadali, so dvakrat okvir vrat zadeli Domžalčani. Kolobarić je bil po hitrem prodoru malenkost nenatančen v 59. minuti, le nekaj trenutkov kasneje pa je okvir vrat s strelom od daleč stresel še Ibričić. Kolobarić je bil sedem minut kasneje še enkrat nenatančen z leve strani kazenskega prostora.

Kazen za neučinkovitost je prišla v 69. minuti, ko je po podaji s kota Mitje Lotriča zadel Žan Zaletel. To je bil sploh prvi zadetek Celjanov v tej sezoni.

Prvaki so v 73. minuti po drugem rumenem kartonu ostali brez Josipa Ćalušića, v zadnjih 20 minutah pa z igralcem manj niso našli poti do izenačujočega zadetka. Še več, po strelih Do Hyun Kima in Ibrićića so bili bližje tretjemu zadetku gosti, ki pa so domov vseeno odnesli tri točke. Celjani pa so še na drugi domači tekmi vknjižili poraz.

Prva liga TS, 3. kolo:

Maribor : Bravo  4:1 (3:0)
Matko 34. , Mešanović 37., Mitrović 41., Mlakar 81.; Nukić 79.

Celje : Domžale  1:2 (0:2) 
Zaletel 69.; Podlogar 24., Kolobarić 29.

Nedelja:
CB 24 Tabor Sežana - Aluminij
Gorica - Koper
Olimpija - Mura

Lestvica:

 1. Maribor             3  2  1  0  8:2    7
 2. Mura                2  2  0  0  5:0    6
 3. Bravo               3  2  0  1  7:6    6
 4. Domžale             3  1  1  1  4:4    4
 5. CB24 Tabor Sežana   2  1  0  1  1:3    3
 6. Olimpija Ljubljana  1  0  1  0  1:1    1
 7. Koper               2  0  1  1  1:2    1
 8. Celje               3  0  1  2  1:4    1
 9. Gorica              1  0  0  1  1:4    0
10. Aluminij (-2)       2  0  1  1  0:3   -1
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.