Šport > Nogomet
81 ogledov

Aluminiju odvzeli točki zaradi neigranja v 1. krogu

Aluminij : Celje Reševalni pas/Twitter
Aluminij zaradi neigranja uvodne tekme ob dve točki.

Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije je danes določil kazen za Aluminij, ker se klub 23. avgusta ni udeležil prve tekme nove sezone Prve lige Telekom Slovenije proti Mariboru. Aluminij je dobil kazenski odvzem dveh točk in še dodatnih 1500 evrov kazni.

Nogometna zveza Slovenije je odpovedani obračun med Mariborom in Aluminijem v prvem krogu Prve lige Telekom Slovenije za zeleno mizo registrira z rezultatom 3:0 za Maribor. Nogometni klub Aluminij pa se je znašel v disciplinskem postopku, ki je epilog dobil danes.

Nogometni klub iz Kidričevega je pred tekmo obvestil NZS, da se ekipa Aluminija ne bo udeležila tekme 1. kroga Prve lige Telekom Slovenije proti Mariboru. NZS je takrat pojasnila, da je Aluminij naslovil prošnjo za prestavitev tekme z Mariborom, ki pa ni bila v skladu s 15. členom Tekmovalnega pravilnika NZS, ki govori o tem, da se predlaga preložitev v primeru vsaj dveh reprezentančnih vpoklicev, kakor tudi ne v skladu s covid-19 sklepi, ki opredeljujejo, da mora tekma biti odigrana v prvem prostem terminu, vendar ne prej kot pet dni od zadnjega dne, ko ima klub nezadostno število igralcev.

NK Aluminij Kidričevo Upor v Kidričevem Šport Aluminij ne bo igral: "NZS in Maribor nas nočeta uslišati!"

Aluminij se tekme ni udeležil, ker so v klubu ocenili, da je iz zdravstvenega vidika po samo nekaj skupnih treningih preveč tvegano odigrati prvenstveno tekmo in da potrebujejo vsaj deset dni, da vrnejo igralce v stanje pred karanteno. Opozorili so tudi, da so tako NZS kot NK Maribor pravočasno zaprosili, da upoštevata nastale okoliščine in da bi tekmo odigrali v drugem, kasnejšem terminu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice