Šport > Nogomet
1230 ogledov

Aluminij ne bo igral: "NZS in Maribor nas nočeta uslišati!"

NK Aluminij Kidričevo NK Aluminij
Upravni odbor prvoligaša iz Kidričevega noče odigrati za nedeljo delegirane tekme državnega prvenstva.

Slovenski nogometni prvoligaš Aluminij iz Kidričevega bi moral v nedeljo ob 18. uri igrati tekmo prvega kola Prve lige Telekom Slovenije v Ljudskem vrtu proti Mariboru. Toda upravni odbor Aluminija se je odločil, da tekme ne bodo igrali zaradi posledic karantene, v kateri so bili zaradi novega koronavirusa.

"V NK Aluminiju smo glede na znane okoliščine 10-dnevne karantene za vse igralce ekipe z zborom začeli v torek, 18. avgusta. S strokovnega vidika, ustreznega trenažnega procesa in prehoda na tekmovalni ritem smo ocenili, da bi bilo po samo nekaj skupnih treningih preveč tvegano odigrati prvenstveno tekmo že ta vikend," so v sporočilu za javnost zapisali pri Aluminiju.

Covid-19 Koronavirus Šport Pri slovenskem prvoligašu kar trije na novo okuženi

"Ker se je delegiranje za prihajajoči vikend že napovedovalo prejšnji teden, smo na Nogometno zvezo Slovenije apelirali, da nam tekme 1. kroga ne delegirajo 22. oziroma 23. avgusta, saj bomo ponovne priprave lahko začeli šele po testiranju ekipe na covid-19, ki je bilo v ponedeljek, 17. avgusta," so pojasnili v klubu.

Denar, evro Tržnica Šport Hart k Tottenhamu, dva odhoda iz Maribora

A kot pravijo, zveza tega apela ni uslišala. "Zato smo se v skladu s pravilnikom NZS obrnili na NK Maribor. Prosili smo za prestavitev delegirane tekme 23. avgusta na drugi termin. Tudi s to prošnjo žal nismo bili uspešni, saj NK Maribor tekme ne želi prestaviti," so dodali pri Aluminiju, pri katerem napovedujejo, da bodo na NZS spet poslali prošnjo za prestavitev tekme, "da našim igralcem omogočimo enakovredno pripravo na tekmo, kot je je bil deležen naš nasprotnik v 1. krogu Prve Lige Telekom Slovenije".

"Glede na zelo kratek čas ponovnih priprav in visoko stopnjo tveganja, ki bi jo nedeljska tekma prinesla v povezavi s poškodbami, ki že sedaj zaznamujejo člansko moštvo, je upravni odbor kluba sklenil, da tekme v nedeljo ne odigramo ter s tem zaščitimo naše fante pred morebitnimi poškodbami zaradi nepripravljenosti," je odločitev upravnega odbora pojasnil predsednik NK Aluminij Marko Drobnič.

Celotno izjavo NK Aluminij si lahko preberete NA TEJ POVEZAVI.

Maribor Olimpija večni derbi Objavljen datum Šport Uradno potrjen začetek Prve lige Telekom Slovenije
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice