Šport > Nogomet
1539 ogledov

Maribor pripeljal veliko okrepitev

Jan Mlakar
Jan Mlakar se je vrnil v Maribor.

Slovenski nogometni prvoligaš Maribor se je okrepil s starim znancem. V Ljudski vrt se je kot posojeni igralec angleškega Brigtona do konca sezone 2020/21 vrnil Jan Mlakar.

Enaindvajsetletni napadalec, ki je v štajersko prestolnico prišel 2018 iz Fiorentine, nato pa bil posojen v Queens Park Rangers in Wigan, je kapetan kapetan mlade reprezentance Slovenije, ki bo prihodnjo pomlad gostiteljica evropskega prvenstva.

Za Maribor je Mlakar pred svojim odhodom v Anglijo zbral 44 nastopov, na katerih je dosegel 17 zadetkov. Je sicer produkt domžalske šole, a se je še pred 17. rojstnim dnem podal v tujino, ko ga je v svoje vrste zvabila Fiorentina.

Jan Mlakar | Avtor: Twitter Brighton & Hove Albion Twitter Brighton & Hove Albion

Za klub iz Firenc je zbral en članski nastop, preden se je vrnl v Slovenijo, kjer je okrepil Maribor. Z odličnimi nastopi si je priboril prestop na Otok, kjer pa je večino časa sedel na klopi.

V dresu premierligaša Brightona sploh ni zbral uradnega nastopa, naigral pa se ni niti na posojah pri Queens Park Rangers (6 nastopov) ter Wiganu (1 nastop). Pri Mariboru bo tako poizkusil ponovno oživiti svojo kariero, ki v Angliji precej stagnira, medtem ko bo za Mariborčane zagotovo velika okrepitev.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice