Šport
7 ogledov

Pri Fiorentini s Kurtićem in Iličićem

Jan Mlakar NZS/www.nkdomzale.si
"Dokazali smo, da smo lahko kos vsakemu nasprotniku in se zasluženo uvrstili na evropsko prvenstvo," je izjemen uspeh kadetske reprezentance pokomentiral napadalec Jan Mlakar.

Kadetska reprezentanca Slovenije je na sinočnji na odločilni tekmi elitnega kroga kvalifikacij v Angliji z 1:0 premagala Norveško in si priborila uvrstitev na evropsko prvenstvo, ki ga bo gostila Bolgarija. Norvežane je z zadetkom v 43. minuti potopil Jan Mlakar, ki je bil z osmimi doseženimi zadetki v kvalifikacijskem ciklusu nedvomno prvo ime slovenske izbrane vrste.

"Celotne kvalifikacije sem doživel zelo pozitivno. Dokazali smo, da smo lahko kos vsakemu nasprotniku in se zasluženo uvrstili na evropsko prvenstvo," je v pogovoru za Goal dejal komaj 16-letni napadalec, ki je malce obžaloval le poraz proti domačinom (1:3). Ta na srečo ni bil usoden: "Proti Angležem smo odigrali zelo kakovostno tekmo, vendar nam je zmanjkalo malce sreče. Z lahkoto lahko recem, da smo jim bili enakovredni."

O potniku na evropsko prvenstvo je odločala zadnja tekma proti vikingom, ki so jo varovanci selektorja Igorja Benedejčiča odigrali po željah. "Sam nisem čutil velikega pritiska pred tem srečanjem. Na obračun z Norvežani sem se pripravil po ustaljenem ritmu," je pojasnil Mlakar, ki se veseli dvobojev proti najboljšim evropskim reprezentancam: "Z uvrstitvijo na evropsko prvenstvo smo dobili novo priložnost za dokazovanje."

V začetku leta se je izjemno obetavni napadalec iz Domžal preselil k Fiorentini, kjer uživa v odličnih pogojih za delo: "Z vsem sem zelo zadovoljen. Trenerji so zelo dobri in nam omogočajo kakovostne treninge, tako da lahko še dodatno napredujem. V bistvu vse skupaj poteka v skladu s pričakovanji." Domžalčani naj bi s prestopom zaslužili skoraj milijon evrov, a se kadetski reprezentant s številkami ne obremenjuje.

"O tem ne razmišljam, menim pa, da nisem samo številka. S tem, koliko so pri Fiorentini odšteli zame, se ne obremenjujem. Moja naloga je, da na vsakem treningu dam svoj maksimum in jim dokažem, da se niso zmotili."

Dres članske zasedbe vijoličastih iz Firenc nosita  reprezentanta Josip Iličić in Jasmin Kurtić, zato ne čudi dejstvo, da Mlakar pogosto uživa v družbi rojakov: "Včasih se družimo in zaradi tega sem jima zelo hvaležen. Nekoč sem ju občudoval po televiziji, sedaj pa pri večerji sedimo skupaj za isto mizo. Včasih tudi sam težko dojemam določene stvari. Josip in Jasmin sta zelo dobri osebnosti. Znata se pošaliti, obenem pa mi dajeta tudi dobre nasvete, tako da lahko o njima povem samo pozitivne stvari."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.