Šport > Nogomet
30 ogledov

Fiorentina nerešljiva uganka za Romo

fiorentina EPA
Fiorentina je na povratni tekmi osmine finala Evropske lige z izjemno predstavo izločila Romo (3:0). Josip Iličić ni dobil priložnosti, Jasmina Kurtića pa ni bilo v ekipi. Napoli je remiziral v Moskvi in si po zalsugi treh golov doma priigral napredovanje.

Branilec Rome Jose Holebas je v sedmi minuti na robu kazenskega prostroa podrl Matiasa Fernandeza in gostom podaril enajstmetrovko. Z bele točke je dobro meril Gonzalo Rodriguez, ki pa je moral zaradi prehitrega vtekanja soigralcev strel ponoviti. Argentinec je bil natančen tudi v drugo in Fiorentina je na Olimpicu povedla.

Drugi gol je z neposrečenim reševanjem žoge pred golavtom zakrivil Lukasz Skorupski, ki mu je žoga ušča do Marcosa Alonsa, ta pa se je sprehodil do praznih vrat in pred posredovanjem domačega branilca zabila v prazno mrežo. Popolno premoč vijoličasith je v 22. minuti potrdil Jose Maria Basanta, ki je prišel do strela z glavo in zapečatil usodo Rimljanov. Domači navijači so nogometaše Rome vpo koncu prvega polčasa z igrišča pospremili z glasnimi žvižgi

Ti so odmevali tudi ob povratku na drugi polčas, a bili so mnogo manj številčni, glede na to, da je bila južna tribuna, kjer so zbrani najbolj goreči privrženci rumeno-rdeče barve, že povsem prazna. Stadion bi se verjetno že povsem izpraznil, če bi Salah po izjemnem prodoru s svoje polovice pred gol v 48. minuti uspel matirati Skorupskega, toda povsem sam ob katastrofalnem branjenju Rimljanom je zatresel le prečko.

Sramoten večer je še začinila izključitev Ljajića, ki je ostro pokosil nekdanjega "šolarčka" rimskega prvoligaša Alberta Aquilanija in moral zaradi drugega rumenega kartona po prekršku nad Fiorentininim vezistom z igrišča. Turoben večer se je na srečo še prisotnih domačih pristašev končal po zelo kratkem sodnikovem podaljšku, Iličić pa je lahko po zadnjem žvižg slavil s soigralci na zelenici.

rodrigo palacio | Avtor: EPA EPA

 

Evropska liga, osmina finala, povratne tekme:

Roma : FIORENTINA 0:3 (0:3) /1:1/
Rodriguez (9/11m), Alonso (18), Basanta (22)

Inter : WOLFSBURG 1:2 (0:1) /1:3/
Palacio (72); Caligiuri (24), Bendtner (89)

Dinamo Moskva : NAPOLI 0:0 (0:0) /1:3/

DINAMO KIJEV : Everton 5:2 /1:2/
Yarmolenko (21), Teodorczyk (35), Veloso (37), Gusev (56), Antunes (76); Lukaku (29), Jagielka (82)

Ajax : Dnipro (0:0) /0:1/

Bešiktaš : CLUB BRUGGE 1:3 (0:0) /1:2/
Motta (48); De Sutter (61), Mbombo  (80, 90)

SEVILLA : Villarreal 2:1 (0:0) /3:1/
Iborra (69), Suarez (83); dos Santos (73)

Torino : ZENIT 1.0 (0:0) /0:2/
Glik (90)

/x:x/ - izid prve tekme
AB - ekipa, ki je napredovala

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.