Šport > Nogomet
27 ogledov

Na Katančevem seznamu tudi Iličić!

nzs Saša Despot
Slovenski selektor Srečko Katanec je objavil seznam igralcev za naslednjo reprezentančno akcijo. Med izbranci je ponovno tudi Josip Iličić.

"Čakata nas dve tekmi. Dobro vemo, kaj si želimo. Na prvi tekmi proti San Marinu tri točke, na tekmi v Katarju pa bomo preizkusili kakšen nov obraz. Kvalifikacije se bodo odločale na zadnjih treh tekmah, v katere želimo kreniti s čim boljšim izkupičkom," je pojasnil Srečko Katanec.

"Josip Iličić je ponovno v izbrani vrsti, dodatnih komentarjev na to temo pa ne bi dajal. Pričakujem, da bo reprezentanci dal največ. Želim si, da končno eksplodira v izbrani vrsti. Tekma proti San Marinu bo zelo specifična. Današnji nogomet nas uči, da nobena reprezentanca ni več eksot. Vsi se znajo braniti in če nisi maksimalen, se ti to lahko hitro maščuje," je dodal Katanec.

"Fantov nisem videl pet mesecev, a sem jih pozorno spremljal tako v živo, kot preko televizijskih ekranov. Skušali se bomo pripraviti na tekmo po najboljših močeh. Stanje bo še boljše, če bomo zmagali. Z drugimi stvarmi se ne obremenjujem. Tudi trenerje kot je Ancelotti, tako da se zavedam, da kritizirate tudi mene. Včasih še premalo," je pojasnil slovenski selektor.
 
Katanec je dodal še nekaj besed o Kevinu Kamplu: "Preskočil je na višji nivo tekmovanja in upam, da se bo razvijal po željah. Verjetno so tudi treningi na višjem nivoju kot v Salzburgu, kjer je bil številka ena. Gre za pomembnega člana naše reprezentance. Je pa relativno mlad, tako da ni dobro, da ga mediji postavljajo pod določen pritisk."

Seznam slovenske reprezentance za kvalifikacijsko tekmo proti San Marinu (27.3.2015) in pripravljalni obračun proti Katarju (30.3.2015):

Vratarji: Samir Handanović, Jan Oblak, Nejc Vidmar.
Branilci: Siniša Anđelković, Mišo Brečko, Boštjan Cesar, Branko Ilić, Dominic Maroh, Martin Milec, Petar Stojanović, Andraž Struna.
Zvezni igralci: Željko Filipović, Josip Iličić, Kevin Kampl, Andraž Kirm, Jasmin Kurtić, Dejan Lazarević, Aleš Mertelj, Rajko Rotman, Benjamin Verbič.
Napadalci: Robert Berič, Valter Birsa, Milivoje Novakovič.

Seznam igralcev vpoklicanih le za tekmo proti Katarju:

Roman Bezjak, Luka Kranjc, Tim Matavž, Nik Omladič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.