Šport > Nogomet
27 ogledov

Mlakar se bo pridružil Iličiću

Iličić gol Fiorentina Siena Coppa Italia EPA
Obetaven slovenski nogometaš Jan Mlakar bo kariero nadaljeval v Firencah, kjer igra tudi slovenski reprezentant Josip Iličić.

Mladinski nogometni center Nogometnega kluba (NK) Domžale je dobil novo potrditev dobrega dela z mladimi nogometaši v zadnjih letih. Po Dejanu Lazareviću, Harisu Vučkiću, Roku Taneskemu in Gregorju Zabretu se v klub iz ene od petih največjih lig v Evropi seli Jan Mlakar, ki odhaja v italijansko Fiorentino.

15-letnega napadalca je ob plačilu odškodnine v svoje vrste zvabil italijanski velikan Fiorentina, kjer si v članskem moštvu kruh že služi slovenski reprezentant Josip Iličić.

Mlakar velja za enega izmed največjih talentov v svoji generaciji v Sloveniji in je tudi standardni član slovenske reprezentance do 16 let. V Domžale je prišel pred petimi leti, ko je zaigral v selekciji do 10 let. Pri 14 letih je zaigral za kadetsko ekipo NK Domžale in v lanski sezoni z njo osvojil tudi naslov državnega prvaka. Na vsega devetih prvenstvenih tekmah je dosegel tri gole, hkrati pa je bil z 32 goli drugi strelec Lige U15 – zahod.

"Jan Mlakar je po Gregorju Zabretu, ki je odšel v Swansea City, v letošnji sezoni drugi mladi igralec NK Domžale, ki bo svojo kariero nadaljeval v enem izmed petih najmočnejših prvenstev na svetu. V Firence se bo preselil čez eno leto, do takrat pa bo nastopal v dresu mlajših selekcij Nogometnega kluba Domžale," je pojasnil športni direktor NK Domžale Matej Oražem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.