Šport > Nogomet
184 ogledov

Slovenci do remija proti velesili

u-21 Twitter NZS
Slovenski upi ob koncu tekme do neodločenega rezultata.

Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let je v okviru priprav na evropsko prvenstvo - Slovenija ga bo med 13. in 27. junijem 2021 priredila skupaj z Madžarsko - danes v Mariboru odigrala prijateljsko tekmo z Anglijo in igrala neodločeno 2:2 (0:1). Za Slovenijo sta zadela Dejan Petrovič (82. minuta) in Janez Pišek (94.), za Anglijo pa Edward Nketiah (39./11 m) in Sam Surridge (71.).

Izbranci slovenskega selektorja Primoža Glihe so bili v prvem polčasu v podrejenem položaju. Pobuda je bila absolutno na strani Angležev, ki so imeli kar 70 odstotkov žogo v svoji posesti.

V drugi polovici tekme so bili slovenski upi povsem konkurenčni in enakovredni tekmecem na nasprotni strani igrišča, predvsem sijajno pa so igrali v prelomnih trenutkih dvoboja. Najprej je Petrovič v 82. minuti znižal na 1:2, izenačujoči gol pa je v četrti minuti sodnikovega podaljška po močnem prostem strelu s 17 metrov dosegel Pišek.

Slovenci se bodo v torek, 15. oktobra, v Celju ob 18. uri pomerili še z Madžari, v četrtek, 14. novembra, pa jih čaka še pripravljalna tekma na Portugalskem.

"Zadovoljen sem z reakcijo v drugem polčasu. So pa Angleži, tako kot Francozi, zamenjali več igralcev kot mi. Namerno nisem hotel menjati veliko igralcev. Na takšnih tekmah s Francozi, Angleži ali Španci lahko prejmemo tudi pet zadetkov ... potrebno je prevzeti določeno odgovornost, sebe postaviti v resničen položaj in potem vidiš, kje si in iz tega gradiš. Na takšnem srečanju vidiš karakter igralcev, saj se tukaj ne moreš skriti," je po tekmi dejal Gliha.

Napadalec Jan Mlakar, ki si kruh služi prav v Angliji, pa je menil: "Branili smo se večji del tekme ter poskušali preko protinapadov, v napadu smo želeli izsiliti kakšen prekršek in zadeti iz prekinitve. Na koncu smo bili nagrajeni za borbo. V drugem polčasu smo stopili višje, jih bolj stistnili, potem pa so tudi sami težje igrali. Bili smo bolj čvrsti, puščali smo jim manj prostora in potem so tudi oni težje igrali. Pripravljalne tekme so dobra priprava za evropsko prvenstvo, kjer bodo štejele zgolj točke in rezultat. Že zdaj moramo gledati na rezultat, dobiti čimveč 'navideznih' točk in videti, kjer so drugi boljši od nas, kje imajo slabosti. Moramo se boriti in vsakič iti na zmago."

Gliha je na priprave za prijateljski tekmi z Anglijo in Madžarsko povabil Adama Gnezdo Čerina (Nürnberg), Žana Celarja (Cittadella), Tomija Horvata (Mura), Luko Štora (Dynamo Dresden), Aljaža Ploja (Aluminij), Petroviča (Aluminij), Žana Zaletela (Celje), Jakoba Novaka (Celje), Dušana Stojinovića (Celje), Svena Šoštariča Kariča (Domžale), Matijo Roma (Domžale), Piška (Domžale), Žigo Freliha (Inter Zaprešič), Ariana Renerja (Tabor Sežana), Leona Severja (Tabor Sežana), Egzona Kryeziuja (Triglav), Žana Roglja (Triglav), Mlakarja (QPR), Davida Zeca (Benfica) in Vitjo Valenčiča (Olimpija).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.