Šport > Nogomet
106 ogledov

Mladi Slovenci klonili v Bolgariji

Primož Gliha Selektor mlade slovenske reprezentance Primož Gliha.
Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let je na svoji šesti tekmi kvalifikacij za EP 2019 v Stari Zagori izgubila proti Bolgariji (3:0).

Mladi slovenski nogometaši so si v boju za preboj med najboljše štiri drugouvrščene ekipe zelo otežili delo, saj so v Bolgariji gladko izgubili proti domačinom.

Ti so povedli v 20. minuti, ko je bil uspešen Antonio Vutov, že pred iztekom prvega dela pa so vodstvo podvojili po golu Kirila Despodova.

Selektor Primož Gliha je poskušal z menjavami preobrniti potek tekme, a mu to ni uspelo, še več, v 83. minuti je s svojim drugim zadetkom na tekmi Despodov potrdil zmago gostiteljev.

Trenutno je Slovenija v skupini 9 na tretjem mestu, po šestih tekmah ima 10 točk, osem manj kot vodilna Francija. Na drugem mestu je Kazahstan z 12, Bolgarija je četrta z osmimi, na dnu lestvice pa imata Luksemburg in Črna gora po štiri točke.

Izbrance Primoža Glihe naslednja tekma kvalifikacij čaka 7. septembra v Kazahstanu.

Na EP bodo napredovali zmagovalci devetih skupin, štiri najboljše drugouvrščene pa bodo igrale dodatne kvalifikacije za zadnji dve mesti.

Kvalifikacije za Euro U21 (skupina 9):

Bolgarija - Slovenija 3:0 (2:0)
Vutov 20., Despodov 42., 83.

Kazahstan - Luksemburg 3:0 (2:0)

Torek:
Črna gora - Francija


LESTVICA:
1. Francija 18
2. Kazahstan 12 (+2)
3. Slovenija 10
4. Bolgarija 8
5. Črna gora 4
6. Luksemburg 4 (+2)

(+/-) - število odigranih tekem glede na tekmece

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.