Šport
32 ogledov

Slovenski nogometaši dobili tekmece

Jan Mlakar NZS/www.nkdomzale.si
Slovenska kadetska reprezentanca, ki je prejšnji teden uspešno zaključila z Elitnim krogom kvalifikacij za Euro 2015, je danes dobila svoje nasprotnike.

Turnir bo od šestega do 22. maja gostila Bolgarija, Slovenija bo nastopila v skupini B skupaj s Češko, Belgijo in Nemčijo. V nadaljevanje tekmovanja bosta potovali dve najboljši reprezentanci, "slovenska" skupina B se "križa" s skupino A.

Varovanci Igorja Benedejčiča so si sodelovanje na Euru U17, na katerem bo prvič sodelovalo 16 reprezentanc, priigrali prejšnji teden v Angliji, ko so klonili proti domači izbrani vrsti in nato premagali Norveško ter Romunijo. V svojih vrstah ima Slovenija tudi najboljšega strelca celotnih kvalifikacij - Jana Mlakarja.

V skupini A bodo igrali gostitelji Bolgari, Hrvati, Španci in Avstrijci, v skupini C pa Grki, Rusi, Škoti in Francozi.. V skupini D se bodo pomerile Irska, Nizozemska, Italija in branilka naslova Anglija.

Najboljših šest reprezentanc tega tekmovanja se bo uvrstilo na svetovno prvenstvo, ki bo odigrano v Čilu. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.