Šport
56 ogledov

Slovenci poraženi v Katarju

Srečko Katanec, Slovenija, San Marino Anže Petkovšek
Slovenska nogometna reprezentanca je na prijateljski tekmi v Dohi izgubila proti Katarju z 0:1 (0:0). Izbrance Sreča Katanca naslednja akcija čaka junija, ko bodo v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2016 gostili Anglijo.

Slovenska vrsta je pred zgolj peščico gledalcev v drugem medsebojnem dvoboju s Katarjem, prvega je leta 2010 dobila s 4:1, izgubila. Selektor Srečko Katanec je po pričakovanju dodobra premešal začetno enajsterico, od začetka so priložnost dobili Jan Oblak v vratih, Petar Stojanović, Siniša Anđelković in Dominic Maroh v obrambni vrsti, Rajko Rotman in novinec Benjamin Verbič v zvezni liniji, v napadu pa se je predstavil povratnik Tim Matavž.

Prvo priložnost na tekmi je v šesti minuti zapravil Verbič, ki je bil malce premalo natančen z diagonalnim strelom z 20 metrov, v 11. minuti je domači vratar ustavil Matavžev poskus, Kevin Kampl pa je v 17. minuti dosegel zadetek, a iz prepovedanega položaja.

Slovenci so bili več pri žogi in konkretnejši, Katarci z izjemo poskusa Mohammeda Muntarija niso prihajali do priložnosti. Zato pa je na drugi strani v 29. minuti sprožil Kampl, Saad Al Sheib je bil znova na mestu. V 37. minuti je pri Katarju z 18 metrov nevarno streljal Ismail Mohammed, a malce nenatančno. Dve minuti pozneje je najlepšo priložnost dotlej zapravil Dejan Lazarević, ki je po lepi podaji Stojanovića iz bližine zgrešil gol.

Vse zapravljene priložnosti so Slovence kaznovale v začetku drugega dela, ko je odbita žoga prišla do Abdulkarima Hassana, ki je z lepim strelom malce z leve strani kazenskega prostora premagal Oblaka. Žoga je ob strelu zadela tudi vratnico. Le malce zatem je Oblak moral posredovati po poskusu Muntarija in Abdulaziza Hatema, Slovenci pa so po vstopu Romana Bezjaka takoj izpeljali nevarno akcijo, ki pa se je končala s strelom čez gol.

Katanec v teh trenutkih ni bil zadovoljen s tem, da so Katarci prelahko prihajali do strelov, in na to glasno opozarjal. V 59. minuti je ponudil priložnost še enemu novincu, Niku Omladiču. Toda v 61. minuti so gostujoči branilci spet pustili veliko prostora za strel Alija Asadalle, toda Oblak je bil spet na mestu.

Svoj debi je malce zatem doživel še Luka Krajnc, Bezjak pa je v 70. minuti s strelom z glavo zaposlil katarskega čuvaja mreže. Na drugi strani so v 75. minuti Katarci dosegli drugi gol prek Kasole Mohameda, a iz prepovedanega položaja, kar je bila zadnja prava priložnost na tekmi.

"Po pravici povem, da nisem mislil, da bom jezen po prijateljski tekmi. A zabiti iz takšnih priložnosti, kot smo jih imeli ... drugače sem zadovoljen s prvim polčasom, bili smo superiorni, fantje so delali, kar so morali. V drugem pa smo jim podarili tisto žogo. To je mladost, neizkušenost ... Morajo opraviti določeno šolanje in dati to skozi. Za gol pa - to je trening, izkušenost. Če ne boš dal gola na treningu, ga ne boš niti na tekmi. A na resnih tekmah proti Angliji, Švici in tudi Estoniji in Litvi bomo morali dati gol iz pol manjših priložnosti kot danes. Nogomet se pa igra zaradi golov. Fantje bi danes morali zmagati," je po tekmi dejal Katanec.

"Imeli smo več od igre in več priložnosti. Tudi zrele priložnosti, a nogomet hitro kaznuje napake. Takoj v drugem polčasu smo dobili zadetek. Lovili smo zaostanek, a se žal ni izšlo. Imeli smo kar lepe priložnosti, ki pa jih nismo izkoristili. Zaradi tega smo lahko razočarani, a z igro smo lahko zadovoljni. Če bo šlo v kvalifikacijah vse noter, na prijateljskih pa ne, naj to kar ostane. Danes je bila energija, želja, ni pa bilo zadetka. Zmago smo si želeli, da bi z njo končali cikel teh tekem," pa je menil Aleš Mertelj.

Komentarjev 2
  • vladek 07:34 31.marec 2015.

    ti budala imaš verjetno samo Slovensko državljanstvo,

  • antitrust 22:00 30.marec 2015.

    Jebi se, Katanec...