Šport
65 ogledov

"Fantje so tekmo vzeli resno"

Srečko Katanec, Slovenija, San Marino Anže Petkovšek
Slovenski selektor Srečko Katanec je bil na tiskovni konferenci po dvoboju s San Marinom (6:0) pričakovano zadovoljen s predstavo slovenske reprezentance.

Na tiskovni konferenci po koncu kvalifikacijskega obračuna med Slovenijo in San Marinom sta pred številnimi predstavniki sedme sile spregovorila oba selektorja, ki sta pokomentirala dogajanje na razmočeni zelenici ljubljanskih Stožic.

"Zasluženo smo slavili. Zadovljen sem, ker so fantje vzeli tekmo zelo resno. Rezultat bi bil lahko še višji. Švicarji in Angleži si niso ustvarili toliko priložnosti. Žoga je lepo tekma in izgledalo je enostavno, čeprav ni bilo," je igro slovenske reprezentance pokomentiral Srečko Katanec.

"Že v prvem polčasu bi lahko zabili pet ali šest zadetkov, a smo bili premalo agresivni. Z igro sem bil zadovoljen, vendar je šla žoga malce prepočasi, kar smo popravili v drugem delu tekme. Vratar San Marina se je izkazal z obrambami, njihovi igralci pa so se trudili, a smo bili zbrani. Pred nami so nove tekme in zelo pomembna bo že tekma proti Angliji, ki jo želimo preživeti," je dodal slovenski selektor.

Selektor San Marina Pierangelo Manzaroli je priznal, da je bila Slovenija preprosto boljša: "Slovenci so v drugi polčas vstopili precej bolj odločno. Napravili smo preveč napak, domačini pa so izkoristili premoč v tehniki in s konkretnimi akcijami prihajali pred naš gol. Borili smo se po najboljših močeh, a smo bili proti zelo talentirani slovenski zasedbi nemočni. Takšna je pač naša realnost."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.