Šport > Nogomet
14 ogledov

''Proti takšni ekipi je težje igrati''

Milivoje Novaković Katarina Ponjavić
Slovenska nogometna reprezentanca je danes v Stožicah opravila nov trening pred petkovo kvalifikacijsko tekmo s San Marinom. Na njem je imel Srečko Katanec na voljo vse fante, ki se zavedajo pričakovanj javnosti po zmagi. To pričakujejo tudi sami.

"Treba je povedati, da še nismo zmagali te tekme. Ta bo težka, zanimiva. Naredili smo analizo, pogledali videoposnetek. Vsi upajo na tri točke, mi pa tudi. Ampak bo zahtevna tekma, moramo jo resno vzeti, se osredotočiti nase, na našo igro. Če bomo dali vsi vse od sebe, če bomo verjeli v zmago, potem ne bo težav," je povedal napadalec Milivoje Novaković, ki pravi, da je proti takšnim ekipam, kot je San Marino, težje igrati kot proti boljšim.

"Težje je igrati, ker ekipa, kot je San Marino, igra zelo zaprto. Seveda napadalci niso v taki pozornosti kot proti tekmecem, proti katerim imaš kot napadalec več prostora. Bo težko, moraš biti osredotočen, kot napadalec moraš čakati na priložnost. Nogomet pa je kolektivna igra, ni pomembno, kdo zadane, pomembno je, da tri točke ostanejo doma," je dodal Novaković, ki se ne boji tega, da bo tokrat imel več branilcev na hrbtu kot običajno.

"Nimam težav s tem, ali me krijeta eden, dva, pet igralcev ... Mislim, da bodo oni tako ali tako vsi zadaj. Zame pa to ni pomembno. Gremo odigrat pošteno tekmo, moramo gledati na nas, če zmagamo, dobimo zelo pomembne tri točke za nadaljevanje kvalifikacij," je še dejal Novaković.

Ilić: Morali bomo prebiti njihov bunker

Branko Ilić bo svoje delo opravljal v obrambni liniji, ki naj ne bi imela veliko dela. Igralci se bolj posvečajo temu, kako prebiti sanmarinski bunker.

"Vsi smo prišli sem z enim ciljem, da to tekmo zmagamo. To tudi vsi od nas pričakujejo. Ne iščemo alibijev, ko govorimo, da ne bo lahko. Vemo, kaj nas čaka. Oni bodo igrali bunker, zelo pomembno bo, kdaj bomo dosegli zadetek. Če ga bomo hitro, bo vse lažje. Vse bomo naredili, da bomo čim lažje prebili ta bunker in se na koncu veselili treh točk," pravi Ilić, ki je pojasnil, da so se že konkretno dotaknili načrta, kako igrati proti ekipi, ki je z bunkerjem odščipnila točki Estoncem.

"Na dveh treningih smo se že pripravljali na prebijanje tega bunkerja. Pogledali smo si tekmo San Marina z Anglijo. Ta jim je v prvem polčasu dala dva zadetka, a oba iz prekinitev, ne iz igre. Angležem ni bilo lahko," je pojasnil Ilić. Tako Ilić kot Novaković bosta bržčas začela v začetni enajsterici, tako kot Samir Handanović, Mišo Brečko, Andraž Struna, Boštjan Cesar, Jasmin Kurtić, Kevin Kampl, Andraž Kirm, Valter Birsa in Josip Iličić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.