Šport > Nogomet
605 ogledov

Prvaki začeli s porazom, Tabor ugnal Koper, Bravo slavil v Domžalah

NK Celje Mura PLTS Jure Banfi/sobotainfo.com
S tekmami v Celju, Sežani in Domžalah se je začela 30. sezona Prve lige Telekom Slovenije.

Na večerni tekmi uvodnega kola je pokalna zmagovalka Mura v gosteh premagala aktualne državne prvake iz Celja (0:2).

Celjani so sicer morali vsaj malo razmišljati tudi o evropski sezoni. Po uspešnem krstu v kvalifikacijah Lige prvakov jih naslednji teden doma čaka nov korak z Moldejem, zato so se morda sicer prestižnega obračuna z Muro lotili tudi z nekaj rezerve, nenazadnje je trener Dušan Kosić Mitjo Lotriča pustil na klopi, Daria Vizingerja pa ni bilo niti v postavi.

Mura je bila bolj sproščena in neobremenjena, kar se je hitro pokazalo tudi na igrišču. Po kotu v četrti minuti so Celjani žogo neuspešno izbijali, Jan Gorenc jo je podaljšal do roba kazenskega prostora, kjer jo je pričakal Nino Kouter in jo neubranljivo poslal za hrbet Matjaža Rozmana.

Pozneje so do polpriložnosti prihajali tudi Celjani, toda Luka Kerin ni bil dovolj natančen, Lan Štravs pa je bil po podaji Nina Pungerška sicer na pravem mestu, a prepozen za delček sekunde. Najbolj nevarno za vrata Mure je bilo v prvem polčasu v 25. minuti, ko je Novak lepo zaposlil Kerina, ta pa je nato meril tik ob vratnici.

Zadnji del prvega polčasa pa je bil spet povsem v znamenju črno-belih. Ti so vse bolj pritiskali, najprej je po strelu Kousa s težavami Rozman le izbil žogo v kot, isti igralec je bil v prodoru v 33. minuti, a slabo končal. Potem pa je v 35. minuti pred osamljenim Tomijem Horvatom v zadnjem hipu žogo v kot izbil Štravs. Ob koncu polčasa pa je imel priložnosti še Amadej Maroša, a sta ostali neizkoriščeni.

V drugem polčasu je v igro vstopil tudi Lotrič. A tudi to Celjanom ni pomagalo, saj se ritem igre ni spremenil. Mura je prevladovala in nadzorovala položaj, čeprav si v prvih 15 minutah ni pripravila izrazite priložnosti. Zato pa je takoj izkoristila napako domačih, ki so v 62. minuti izgubili žogo pred svojim kazenskim prostorom. Ta je prišla do Luke Bobičanca, žoga je po njegovem strelu oplazila enega od Celjanov in končala v mreži Rozmana.

Celjani so bili v drugem delu nenevarni, Mura pa bi lahko še povišala vodstvo. Najbolj vroč v tem delu tekme je bil Bobičanec, ki je bil v 75. minuti v hitrem prodoru, a mu je nato žogo v zadnjem hipu izbil vratar Rozman. Še en njun dvoboj pa je celjski vratar dobil v 78. minuti, ko je Bobičanec meril s kakšnih 14 metrov. V končnici pa so muraši brez težav nadzirali tekmo in vodstvo.

NK Aluminij Kidričevo Upor v Kidričevem Šport Aluminij ne bo igral: "NZS in Maribor nas nočeta uslišati!"

Tabor Sežana FC Koper | Avtor: Facebook Facebook

Nogometaši Tabora Sežane so na uvodni tekmi prvega kola Prve lige Telekom Slovenije v primorsko-kraškem obračunu premagali povratnika med elito - Koper (1:0).

Domača zasedba je prvo tekmo nove sezone pričela v spremenjeni zasedbi, saj je klub v kratkem premoru zapustilo kar nekaj igralcev. Med vidnejšimi okrepitvami pa je nekdanji reprezentančni vratar Jan Koprivec, ki je danes tudi začel tekmo. V Kopru po vrnitvi na prvoligaško sceno ne skrivajo želje, da bi se potegovali tudi za mesta v Evropi. A danes najodmevnejše okrepitve, Aleksandra Rajčevića, ki je prišel iz Maribora, še ni bilo v postavi.

Prvih 45 minut nove sezone so bolje odigrali nogometaši Tabora. Prav na začetku so sicer prepustili pobudo gostom, pri katerih pa Dare Vršič s strelom z 20 metrov ni bil natančen in žogo poslal mimo gola. Pozneje so bili vse aktivnejši in nevarnejši domači, motor ekipe pa je bil v prvem delu Dominik Mihaljević. V 27. minuti je meril z leve strani kazenskega prostora, a mimo gola.

Isti igralec je nato po strelu iz obrata zadel v telo Timoteja Dodleka, v naslednji akciji domačega napadalca pa se je izid spremenil. Mihaljević je s podajo z leve strani skušal zaposliti soigralce v kazenskem prostoru, toda žogo je še pred njimi odbil gostujoči branilec Žan Žužek in jo preusmeril v svojo mrežo. Po zadnji nevarni akciji Mihaljevića v prvem polčasu pa je Ivan Vargić žogo v 37. minuti ukrotil.

V nadaljevanju so spet prvi prišli do priložnosti gostje, po prostem strelu s kakšnih 20 metrov pa je v 50. minuti kapetan Vršič meril po sredini gola, a nekoliko previsoko. Domači bi lahko vodstvo povišali pet minut zatem, ko je v kazenski prostor prodrl Mario Babić, a se ni odločil za preigravanje vratarja. Podal je nazaj Kevinu Doukoureju, ta pa je nato nastreljal Vargića.

Za Koper je v 73. minuti močno z 20 metrov sprožil Dodlek, žoga je za malo zgrešila stičišče vratnice in prečke. Koprčani so sicer v zadnjem delu tekme prevzeli pobudo, a prave nevarnosti za izenačenje ni bilo. Lahko pa bi domači v sodnikovem dodatku še potrdili zmago, a je po prostem strelu Mihajlevića vratar žogo odbil v kot.

Nk Olimpija Koronavirus Šport Pri Olimpiji sami plačali za teste, da bi lahko trenirali

Bravo Ljubljana | Avtor: Profimedia Profimedia

V uvodnem krogu Prve lige Telekom Slovenije so v lokalnem derbiju nogometaši Brava v gosteh ugnali Domžale (1:2).

V prvem delu vsaj v uvodu ni nič kazalo na dva gola, v drugem delu prve polovice pa se je igra razživela. Na stadionu ob Kamniški Bistrici se je Avsenikova Golica, ki zadoni ob domačih zadetkih, oglasila v 37. minuti, ko je Igorja Vekića premagal Dario Kolobarič. V lepi akciji je Predrag Sikimić dobil dolgo podajo s svoje polovice igrišča in dokazal lep pregled nad soigralci, podaljšal do Kolobarića, ta pa je poskrbel za mat v treh potezah.

Le pet minut kasneje je izenačil izkušeni 37-letni Luka Žinko. Ta je izkoristil izredno podajo Žana Trontlja preko polovice igrišča, vtekel in skoraj neoviran lepo ukanil sicer zanesljivega Gregorja Sorčana.

Pred tem je bilo na dveh straneh nekaj polpriložnosti, vse aktivnejši pa so postajali Domžalčani, ki pa na dobro postavljeno obrambo Brava niso znali dodati odločilne poteze, da bi prihajali do izrazitejših priložnosti. V 32. minuti je domača klop zahtevala enajstmetrovko po hitri akciji, ko je pred golom padel Amel Jakupović, a je sodnikova piščalka ostala nema. Gostje so si v prvem delu priigrali kar sedem strelov s kota.

Drugi polčas se je začel živahno. V 49. minuti sta bila po predložku z desne strani za vodstvo gostov prekratka Mustafa Nukić in Mikele Šego, nato je goste z dvema zaporednima obramba dve minuti kasneje reševal Vekić. Nukić je v 57. minuti s težkega položaja na desni strani že premagal Sorčana, žogi pa je pot v gol preprečilo stičišče vratnice in prečke. 

Pritisk Brava je naraščal, zato je Dejan Djuranović domačo ekipo okrepil s svežimi močmi. Bravo je ostal aktivnejši, v 89. minuti pa je Rok Kidrič ob prvem nastopu v ljubljanskem dresu poskrbel za zmagoviti zadetek in tri prvenstvene točke.

Prva liga TS, 1. kolo:

Tabor Sežana - Koper 1:0 (1:0)
Žužek 33./ag

Domžale - Bravo Ljubljana 1:2 (1:1)
Kolobarić 37.; Žinko 42., Kidrič 88.

Celje - Mura 0:2 (0:1)
Kouter 4., Bobičanec 62.

NEDELJA:
Maribor - Aluminij Kidričevo

PRELOŽENO:
Olimpija Ljubljana - Gorica 

Komentarjev 1
  • Avatar Lissiolla
    Lissiolla 01:25 23.avgust 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu -- www.Sextis.fun

Sorodne novice