Šport > Nogomet
1477 ogledov

Celjani ob koncu potrdili zmago in napredovanje

Mitja Lotrič Epa
Slovenski državni prvak so se pomerili z irskim tekmecem in prišli do zmage s 3:0.

Celjski nogometaši po prvem naslovu slovenskih prvakov prvič nastopajo v kvalifikacijah za ligo prvakov. Zaradi koronavirusa so odigrali le eno tekmo z Dundalkom, dvoboj je gostila Budimpešta. Irska zasedba je v zadnjih šestih letih kar petkrat osvojila domače prvenstvo. 

Celjani so bili v uvodnih minutah več pri žogi, obe ekipi pa si nista pripravili omembe vrednih priložnosti. Šele v 14. minuti je s približno 20 metrov sprožil Dario Vizinger, a je žoga poletela mimo irskega gola. Precej bližje so bili uspehu Irci štiri minute kasneje, ko je po podaji iz kota le za las preko prečke z glavo ustrelil branilec Brian Gartland.

V 27. minuti so imeli prvi kot na voljo tudi Celjani, po gneči v kazenskem prostoru Ircev je nato do strela prišel Lan Štravs, a so njegov strel blokirali. Enako se je zgodilo tudi s poizkusom Denisa Marandicija, ki je sprožil z roba kazenskega prostora. V 30. minuti je s strelom iz prve po dolgi podaji v šestnajsterec poskušal še Ivan Božič, ki pa je slabo zadel okroglo usnje.

Ob koncu 34. minute je do strela z glavo prišel Michael Duffy, vendar je bil na pravem mestu vratar Matjaž Rozman. Najizkušenejši Celjan je moral posredovati tudi pet minut kasneje, ko je žoga zadela branilca Žana Zaletela, spremenila smer, a Rozman n imel težav. Nenevaren je bil tudi strel Vizingerja z glavo na drugi strani zelenice.

Nato pa je Luka Kerin po podaji kapetana Mitje Lotriča skozi sredino prehitel Gartlanda, v šestnajstercu že padel na tla, a vseeno uspel udariti po žogi, ki se je nekoliko odbila od noge čuvaja mreže Garyja Rogersa, vendar vseeno končala v mreži.

Luka Kerin | Avtor: Epa Epa

Na začetku drugega polčasa je ob močni podaji v peterec posredoval Gartland in ogrozi svojega vratarja, ki pa je okroglo usnje uspel odbiti v kot. Celjani so sicer žogo začeli prepuščati tekmecu in računali na protinapade.

V 57. minuti je s 25 metrov močno ustrelil Jordan Flores, Rozman je žogo preusmeril preko prečke. Še nevarneje je bilo minuto kasneje, ko je v kazenskem prostoru Celjanov obrambi pobegnil Duffy, z leve meril v dolgi kot, a na srečo slovenske zasedbe zgrešil.

Na drugi strani zelenice je Božić z desne strani podal v peterec, kjer je do strela z glavo prišel Vizinger, s parado se je izkazal vratar Rogers. Irci so poizkušali predvsem s predložki v kazenski prostor Celja, a je bila obramba na čelu z Rozmanom vselej pripravljena. Ob koncu 4. minute je sicer nekoliko srečno do žoge na 11 metrih prišel Daragh Leahy, ki pa j z zelo ugodnega položaja ustrelil mimo celjskega gola.

Nato pa so v 68. minuti do lepe priložnosti prišli tudi slovenski prvaki. Lotrič je z novo odlično podajo našel Božića, ki je z leve poskušal ustreliti visoko v nasprotni kot vrat, a bil nenatančen. 

Irci so povsem zagospodarili na zelenici, vendar večjih nevarnosti za celjsko obrambo ni bilo. Irski trener je vse stavil na napad in v igro poslal ofenzivno usmerjene nogometaše, ki so nadomestili obrambno naravnane soigralce. V 84. minuti se je zatresel okvir celjskih vrat. Po prostem strelu Ircev se je žoga srečno odbila pred gol, kjer je bil prvi pri njej Patrick Hoban in jo z glavo usmeril proti vratom, zadel pa vratnico.

Luka Kerin | Avtor: Epa Epa

V 88. minuti sta do strelov prišla Nino Pungaršek in Jakob Novak, a bila premalo natančno, nato pa je naposled le 'sedla kontra' Celjanov. Lotrič in Vizinger sta se v napadu pomerila le z enim branilcem, prvi pa je nase potegnil tudi vratarja, nato pa nesebično podal na drugo stran, kjer je Vizinger le še potisnil žogo v prazno mrežo. 

V sodnikovem dodatku je v igro namesto Vizingerja vstopil Filip Dangubić. Ta je v 95. minuti postavil končni izid. Prosti strel je izvedel 

V naslednjem krogu kvalifikacij se bodo Celjani v sredo predvidoma v Celju pomerili z norveškim Moldejem, ki je s 5:0 odpravil finski KuPS. 

Liga prvakov, prvi krog kvalifikacij:

Celje : Dundalk  3:0 (1:0) 
Kerin 43., Vizinger 89., Dangubić 95.

Komentarjev 1
  • Avatar Lamanstella
    Lamanstella 01:10 20.avgust 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu -- www.Sextis.fun

Sorodne novice