Šport > Nogomet
611 ogledov

Maribor in Olimpija le s točko, Mura preplavila Tabor

Jan Repas NK Domžale NK Maribor Reševalni pas/Twitter
Nedeljski spored drugega kola elitne slovenske nogometne lige se je začel z obračunom v Murski Soboti, nadaljeval s tekmo v Kopru, zaključil pa s srečanjem v Domžalah.

Nogometašem Maribora po evropskem polomu ni uspelo popraviti vtisa niti na prvi uradni domači preizkušnji. V Domžalah so zagotovo razočarali svoje navijače, ki so jim oprostili evropski neuspeh, a zahtevali zmage na slovenskih zelenicah. V svojem domačem uvodu - prve tekme proti Aluminiju zaradi koronavirusa v tekmečevih vrstah niso odigrali, so sicer povedli, a prednosti niso zadržali (1:1), Domžalčani so izkoristili eno od svojih številnih priložnosti in izenačili, kaj lahko pa bi osvojili vse tri točke.

Začasni trener Mariborčanov Saša Gajser, ki je dobil priložnost potem, ko je klub po evropski sramoti proti Severnim Ircem odpustil Sergeja Jakirovića, je povsem osvežil ekipo. Za razliko od evropske tekme je zamenjal kar devet igralcev, od postave, ki je v četrtek igrala v Mariboru, sta bila tokrat v prvi postavi le vratar Ažbe Jug in branilec Nemanja Mitrović.

Že na začetku ni bilo videti, da bi mu namera lahko uspela, saj je uvod, vsaj kar se tiče nevarnih akcij, pripadel Domžalčanom. V 12. minuti je Andraž Žinič z desne strani žogo natančno podal v sredino, Predrag Sikimić ni okleval s strelom, a žogo poslal visoko čez gol. Nekaj minut pozneje so domači izvedli nevarni akciji, Jug je rešil avtogol, Dario Kolobarić pa je s težkega položaja z glavo streljal mimo gola.

Mariborčani pa so povedli iz prvega nevarnejšega napada. Denis Klinar je z desne strani podal žogo pred vrata, debitant v mariborski ekipi in nekdanji igralec Domžal Jan Repas žoge sicer ni najbolje zadel, a se je od tal vseeno odbila prek vratarja Gregorja Sorčana čez golovo črto.

Tudi zadnji dve priložnosti prvega dela sta pripadli gostiteljem, Matej Podlogar je bil pred golom za malo prekratek po podaji Svena Kariča, Kolobarićev strel tik pred odhodom na odmor pa je Jug ubranil.

Maribor v prvem delu ni navdušil, z izjemo gola niso pokazali nič posebnega, drugega so začeli bolj obetavno. Strel Klinarja čez gol je bil napoved boljše predstave, nato je lepo priložnost zapravil Rudi Požeg Vancaš, strel Amirja Derviševića je Sorčan zaustavil.

A tako kot Domžalčani so bili tudi oni za neizkoriščene priložnosti kaznovani. Kolobarič, ki se pred tem nekajkrat v kazenskem prostoru ni najbolje znašel, je v 62. minuti vendarle dokazal, zakaj ga imajo za zelo obetavnega napadalca. Izkoristi je podajo Gregorja Sikoška in izenačil.

Jug je moral v 77. minuti posredovati po strelu Podlogarja, dve minuti pozneje je na nasprotni strani Luka Koblar po kotu zadel prečko. Tri točke za domače je imel Senijad Ibričić, ki je bil po nesebični podaji Kolobarića sam pred Jugom, a slabo streljal točno v njega.

NK Maribor Coleraine Prvi favorit Šport Hrvaški mediji prepričani: "To bo novi trener Maribora!"

FC Koper Olimpija Ljubljana | Avtor: Instagram Instagram

Na prvi domači tekmi po vrnitvi v PLTS je Koper na Bonifiki igral neodločeno proti Olimpiji (1:1). Za obe ekipi sta bili to prvi točki v novi sezoni. Koprčani so v uvodnem nastopu po vrnitvi med slovenske elito prejšnji teden izgubili v Sežani, Ljubljančani pa tekme prvega kola zaradi karantene še niso odigrali. Delitev točk je glede na videno na Bonifiki tudi najbolj pravičen razplet.

Razgibane uvodne minute tekme, ki je bila zaprta za javnost, so bolje izkoristili domačini. V 16. minuti so povedli z 1:0, potem ko je Dare Vršič podal visoko žogo v kazenski prostor, v gneči pred vrati Olimpije pa je najvišje skočil Žan Žužek in usnje podaljšal v mrežo.

V 26. minuti je sledilo izenačenje. Dražen Bagarić je v vratarjevem prostoru prišel do žoge, se spretno zagradil, pri poskusu strela na gol pa ga je oviral oziroma zrušil Denis Cerovec. Sodnik Slavko Vinčić je pokazal na belo točko, zanesljivi izvajalec pa je bil Endri Çekiçi.

Iz prvega polčasa velja omeniti še strel Lovreta Čirjaka, ki ga je vratar Olimpije Žiga Frelih ukrotil, ter obrambo domačega čuvaja mreže Ivana Vargića tik pred odmorom ob poskusu Mirala Samardžića iz neposredne bližine.

V drugem polčasu je ritem igre močno padel; Olimpija je imela terensko pobudo, Koper pa se pri branjenju ni pretirano naprezal, saj gostje niso imeli pravih priložnosti za zadetek. V novinarski beležnici sta pristala le dva zaznamka; oba na strani Olimpije. V 63. minuti je Matic Fink streljal mimo domačih vrat, v 82. minuti pa je domači branilec ravno toliko oviral Mihaila Caimacova, da je ta s približno desetih metrov streljal preko gola. Aluminij : Celje 1. SNL Šport Prvaki še vedno brez zmage

Andrija Filipović Mura Tabor Sežana | Avtor: sobotainfo.com sobotainfo.com

Dvoboj ekip, ki sta v uvodnem krogu zmagali - Mura je v Celju premagala aktualne državne prvake, Tabor Sežana pa doma novinca iz Kopra, so zasluženo dobili Sobočani (3:0). Junak tekme je bil Andrija Filipović z dvema lepima zadetkoma in požrtvovalno potezo ob koncu prvega polčasa.

Tekma, ki je potekala ob prisotnosti gledalcev s sezonskimi vstopnicami, se je začela zelo aktivno. V prvih desetih minutah sta imeli ekipi tri lepe priložnosti; Amadej Maroša se ni najbolje znašel pred vrati Tabora Sežane, strela Fahda Ndzengueja in Maria Babića z razdalje pa je ukrotil domači vratar Matko Obradović.

Pred uvodnim zadetkom Mure je nase z lepim strelom "s prve", ki je za las zgrešil cilj, opozoril Klemen Šturm, v 29. minuti pa je bilo 1:0. Andrija Filipović (na fotografiji zgoraj) je z dobrih dvajsetih metrov sprožil z levo nogo, žoga pa se je od vratnice odbila v mrežo. Vratar gostov Jan Koprivec je bil brez moči.

Andrija Filipović si je v 39. minuti prislužil naziv igralec tekme. Po lepi akciji Sežančanov se je Fahd Ndzengue znašel iz oči v oči z domačim vratarjem, njegov strel pa je Filipović v zadnjem trenutku ustavil in preprečil izenačenje na semaforju.

Drugi polčas se je začel viharno. Igralci so morali najprej zapustiti zelenico, saj se je nad Fazanerijo razbesnelo neurje, takoj po začetku pa je bilo že 2:0. Nino Kouter je po vsega 25 sekundah in podaji Alena Kozarja zadel z glavo.

Po povišanju vodstva je Mura prevzela vajeti igre v svoje roke, terensko premoč pa je kronala v 69. minuti, ko je Andrija Filipović po akciji celotnega napada zadel z roba kazenskega prostora.

nk aluminij avtobus Žalujejo Šport Slovenski prvoligaš zavit v črno

Prva liga TS, 2. kolo:

Mura - Tabor Sežana 3:0 (1:0)
Filipović 29., 69., Kouter 46.

Koper - Olimpija Ljubljana 1:1 (1:1)
Žužek 16.; Çekiçi 26./11m

Domžale - Maribor 1:1 (0:1)
Kolobarić 62.; Repas 24.

Bravo - Gorica 4:1 (1:0)
Ogrinec 33., Brekalo 57., Hodžič 63./ag, Kancilija 81.; Hodžić 61.

Aluminij - Celje 0:0 (0:0)

LESTVICA:
1. Mura 6
2. Bravo Ljubljana 6
3. Maribor 4
4. Tabor Sežana 3
5. Olimpija Ljubljana 1 (-1)
6. Domžale 1
7. Koper 1
8. Celje 1
9. Aluminij Kidričevo 1
10. Gorica 0 (-1)

(+/-) - št. odigranih tekem glede na ligaške tekmece

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice