Šport > Nogomet
753 ogledov

Trenerju Maribora se trese stolček, pričakoval več poguma in moškosti

Sergej Jakirović Profimedia Sergej Jakirović.
Šokanten poraz štirinajstkratnih slovenskih prvakov proti polprofesionalni ekipi s Severne Irske je pretresel Ljudski vrt.

Trener nogometašev Maribora Sergej Jakirović je po izpadu v uvodnem krogu kvalifikacij Lige Evrope po enajstmetrovkah proti severnoirskemu Colerainu na klubski spletni strani dejal, da so njegovi varovanci na četrtkovem dvoboju v Ljudskem vrtu prikazali premalo "poguma in moškosti". Mariborčani so po izvajanju 11-metrovk izgubili s 4:5.

"Nogomet je nepredvidljiva igra, to se je znova izkazalo. Ne bi govoril o sramoti, ampak o spoznanjih, ki jih izvlečeš iz tekem. Mi jih moramo, žal, na svojih napakah. Izgubili smo v novem sistemu tekmovanja, v katerem smo opozarjali, da je vse mogoče. Tudi takšni porazi," je po koncu evropske poti v sezoni 2020/21 dejal Jakirović.

NK Maribor, kvalifikacije Evropske lige Šok v Mariboru! Šport Evropska blamaža Maribora

"To je bila alibi igra. Bili smo preveč nemirni, prikazanega s treninga nismo prenesli na tekmo. Lahko bi se odzvali s klopi že prej, a smo imeli na voljo le tri menjave. Imeli smo načrt, kaj storiti v zadnjem obdobju dvoboja, toda vse bi bilo drugače, če bi Amir Dervišević zabil z bele točke že v podaljšku. Eno so pripravljalne, nekaj povsem drugega uradne tekme. Sploh evropske. Verjetno sem tudi sam povlekel kakšne napačne poteze, o tem bom lažje govoril po opravljeni analizi. Toda moštvo nedvomno mora pokazati več moškosti, z več prevzemanja tveganja in več poguma, ko igraš za Maribor," je o številnih napakah svojih varovancev dejal strateg Maribora.

nk olimpija Evropska liga Šport Olimpija se v zadnjih minutah rešila pred katastrofo

Na četrtkovi tekmi sta na tribuni ostala Kenan Pirić in Luka Zahović, v zvezi s tem je Jakirović dejal: "Že pred tekmo sem rekel, da bo v moštvu 18 nogometašev, ki bodo popolnoma osredotočeni na svoje obveznosti v Mariboru. Kdor ima ponudbo, ni povsem z mislimi tukaj. Z vsakim igralcem se osebno pogovorim pred kakšno odločitvijo, tudi s Kenanom in Luko sem se, saj odgovarjam za svoje poteze. Pojasnil sem svoje razloge za izbor. Fante, ki sem jih izbral za to tekmo, sem na podlagi dosedanjega dela in prikazanega na pripravljalnih tekmah."

NŠ Mura : Aluminij Evropska liga Šport Murina evropska tekma odpovedana!

O svoji odgovornosti po šokantnem uvodu v projekt 2020/21 in svoji prihodnosti na klopi pa je Jakirović dodal: "Prišel sem z namenom delati pošteno in sem popolnoma posvečen svojemu delu. Ne razmišljam o odstopu. Imamo svoje cilje, ki se lahko vmes spremenijo, kot so se v našem primeru zaradi prehitrega zaključka evropske sezone. Ne smemo pa odstopiti s svoje poti."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.