Šport > Nogomet
609 ogledov

Uradno: tekme med Aluminijem in Mariborom ne bo!

Maribor : Aluminij Profimedia
V Aluminiju vztrajajo, da danes ne bodo šli na igrišče.

Vodilni možje nogometnega prvoligaša iz Kidričevega, kluba Aluminij, vztrajajo pri svoji odločitvi, da danes v uvodnem krogu Prve lige Telekom Slovenije ne bodo igrali proti Mariboru zaradi razmer, povezanih z novim koronavirusom. Nogometna zveza Slovenije je tekmo že odpovedala in napovedala disciplinsko kazen za Aluminij.

NK Aluminij Kidričevo Upor v Kidričevem Šport Aluminij ne bo igral: "NZS in Maribor nas nočeta uslišati!"

"NZS je zaradi obvestila, da nogometaši Aluminija ne bodo pripotovali na tekmo 1. kroga Prve lige Telekom Slovenije v Maribor, današnjo tekmo med Mariborom in Aluminijem odpovedala. Zoper klub iz Kidričevega bo zaradi kršenja pravilnikov NZS uveden disciplinski postopek," so zapisali pri NZS.

Že pred tem so iz Aluminija poslali svoje sporočilo za javnost. "V Nogometnem klubu Aluminij se zavedamo naše odgovornosti do nogometne igre, vseh deležnikov, ki nam omogočajo izvajanje našega poslanstva, nacionalne zveze, klubov in vseh ljubiteljev nogometa. Ta zaveza nas je vodila pri tehtanju odločitve, kaj bo povzročilo manj škode, prioritetno za zdravje naših igralcev in nadalje ali posledično za vse akterje nogometa v Sloveniji. Stroka je ocenila, da je iz zdravstvenega vidika po samo nekaj skupnih treningih preveč tvegano odigrati prvenstveno tekmo in da potrebujemo vsaj deset dni, da vrnemo igralce v stanje pred karanteno in tekmovalni ritem, ki ga bo NK Aluminij, zaradi odrejene karantene, že tako težko ujel," so zapisali v izjavi, ki so jo objavili na spletni strani.

"Odločitev o neigranju v 1. krogu Prve Lige Telekom Slovenije smo sprejeli z vso odgovornostjo in spoštljivostjo do vseh akterjev. In to kljub grenkemu priokusu, da smo tako NZS kot NK Maribor pravočasno zaprosili, da upoštevata nastale okoliščine in bi tekmo odigrali v drugem, kasnejšem terminu. Ker nismo bili deležni pozitivnega odziva, je upravni odbor kluba na podlagi priporočil stroke sprejel težko, a za klub v dani situaciji najprimernejšo rešitev, katere osnova je zaščita svojih igralcev. Ta odločitev pomeni namreč manjšo žrtev, kot bi ga prinesla visoka stopnja tveganja za poškodbe ob igranju prvenstvene tekme in to v že tako okrnjeni zasedbi članske ekipe. Žal nam je, da smo z našo odločitvijo nogometaše Maribora prikrajšali za tekmo 23. 8., a verjamemo, da bi v enaki situaciji tudi oni dolgoročno zdravje ekipe in zmožnost kakovostnega igranja postavili na prvo mesto," dodajajo v klubu.

V klubu ponovno izpostavljajo in poudarjajo, da želijo v izogib ogrožanju zdravja svojih igralcev, na pomen katerega jih je še dodatno opozorila pandemija koronavirusa, "zagotoviti ustrezno pripravo naših nogometašev in zmanjšati možnost poškodb zaradi netreniranja v času karantene".

"Kako resne so posledice življenja v karanteni za športnike ter njihove telesne in gibalne sposobnosti, nas je v svojem mnenju dodatno opozoril doc. dr. Mitja Bračič, ki priporoča postopno vrnitev v nogometni trenažni proces, ki naj traja vsaj 10 do 14 dni," nadaljujejo.

* Izidi, 1. krog:
- sobota, 22. avgust:
CB 24 Tabor Sežana - Koper                1:0 (1:0)
Domžale - Bravo                           1:2 (1:1)
Celje - Mura                              0:2 (0:1)

- nedelja, 23. avgust:
Maribor - Aluminij (odpovedano)

Olimpija - Gorica (preloženo)
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.