Šport > Nogomet
330 ogledov

Olimpija se v zadnjih minutah rešila pred katastrofo

nk olimpija NK Olimpija/Twitter
Nogometaši ljubljanske Olimpije so v 1. krogu kvalifikacij evropske lige doma po podaljšku premagali Vikingur iz Reykjavika z 2:1 (0:1, 1:1). Ljubljančani so se tako prebili v 2. krog, tekmeca pa bodo dobili na žrebu 31. avgusta.

Dodobra spremenjeni Ljubljančani, pri katerih je med sezonama odšlo veliko nosilcev igre, obenem pa jih je pred dnevi doletela še karantena zaradi novega koronavirusa, so se v svojem evropskem uvodu kljub vsemu znašli v vlogi favorita proti klubu, ki še nikoli ni dobili evropske tekme. Čeprav so igrali praktično celo tekmo z igralcem več, pa so rešili svojo kožo v izdihljajih rednega dela in podaljšku.

Trener domačih Dino Skender je moral igrati brez poškodovanih Nejca Vidmarja, Erica Boakyeja in Vitje Valenčiča ter kaznovanega Endrija Čekičija. Toda že po petih minutah se je zdelo, da zeleno-beli ne bodo imeli veliko težav. Tekmec je namreč že v peti minuti ostal brez Sölvija Geirja Ottesena, ki je kot zadnji igralec podrl Dražena Bagarića in dobil rdeči karton.

Prosti strel z roba kazenskega prostora je nato izvedel Ante Vukušić, a zadel le vratnico. Čeravno je bila Olimpija boljša v polju in tudi večkrat poskušala s streli, pa so bili ti večinoma nenevarni. Med boljše sodijo poskus z glavo Radivoja Bosića v 18. minuti ter previsoki streli Angela Ljaskova v 26. in Timija Maxa Elšnika v 31. ter 42. minuti.

Za nameček so se gostitelji kljub igralcu več v 27. minuti znašli v zaostanku, ko je za 1:0 poskrbel Ottmar Magnus Karlsson, ki je v mrežo od vratnice malce z leve strani poslal odbito žogo domačega vratarja Žige Freliha.

NŠ Mura : Aluminij Evropska liga Šport Murina evropska tekma odpovedana!

Ta je moral posredovati tudi kmalu po začetku drugega polčasa, ko je bil spet nevaren Karlsson po strelu s približno desetih metrov. Spet je terensko premoč hitro prevzela Olimpija, ki pa je bila precej jalova, kar se napadalnih akcij tiče. Ljubljančani niso znali prebiti islandske obrambe.

Za nameček je moral v 70. minuti zaradi poškodbe iz igre še najboljši strelec prejšnje prvoligaške sezone Vukušić. V 76. minuti pa je v lepo priložnost le prišel Bosić, a na koncu žogo poslal čez gol. Ta je imel izjemno priložnost tudi v 85. minuti, ko je bil povsem sam štiri metre pred golom, streljal z glavo, a sta gostujoči vratar in branilec preprečila izenačenje.

Je pa Olimpija do njega le prišla v 88. minuti, ko je Matic Fink poskusil s podajo z desne strani, eden gostujočih nogometašev pa jo je preusmeril v lastno mrežo. Jakov Blagaić je še v 90. meril previsoko, tako da je sledil podaljšek.

Tudi v tem so Ljubljančani več poskušali, po neuspešnih poskusih Mihaila Caimacova in Finka pa so v 100. minuti tudi zadeli, a avtogol gostov ni obveljal zaradi prepovedanega položaja. Fink pa je podal tudi v 106. minuti z desne, takrat do vtekajočega Bosića, ki je žogo poslal pod prečko za končnih 2:1.

* Stadion Stožice, brez gledalcev, sodniki: Altmann, Staudinger in Schreiner (vsi Avstrija).
* Strelci: 0:1 Karlsson (27.), 1:1 Fink (88.), 2:1 Bosić (106.).
* Olimpija: Frelih, Ljaskov (od 90. Pavlović), Korun, Samardžić, Andrejašič (od 46. Fink), Elšnik, Ostrc, Bosić, Bagarić (od 58. Blagaić), Caimacov, Vukušić (od 70. Lupeta).
* Vikingur: I. Jonsson, Sigurdsson, Arnason, Ottesen, Barkarson, Hlynsson, Magnusson (od 60. Andrason), Agnarsson, Atlason (od 96. Snorrason), Karlsson, Hansen (od 60. Thordarson, od 110. Gudjonsson).
* Rumeni kartoni: Andrejašič, Korun; Hlynsson, Jonsson.
* Rdeči karton: Ottesen (5.).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice