Šport > Nogomet
226 ogledov

Presenečenja v Evropi se še kar vrstijo

Sevilla : Manchester United Epa
Nogometaši Seville so prvi finalisti evropske lige. Španci so v Kölnu v prvem polfinalu premagali Manchester United z 2:1 (1:1). Drugi polfinale med Interjem Samirja Handanovića in Šahtarjem iz Donjecka bo v ponedeljek ob 21. uri v Düssledorfu. Finale bo 21. avgusta.

Sevilla se v evropski ligi dobro znajde. Čeprav je bila v drugem polčasu slabši tekmec, si je na koncu priigrala možnost, da še šestič osvoji to tekmovanje po sezonah 2005/06, 2006/07, 2013/14, 2014/15 in 2015/16. Manchester United, ki je slavil v sezoni 2016/17, pa še na osmi zaporedni tekmi ni ugnal tekmeca iz Španije, čeprav je imel številne priložnosti.

Sevilla : Manchester United | Avtor: Epa Epa

Prvi polčas se je kar zasluženo končal z izenačenim izidom. Angleži, ki so v tem tekmovanju slavili v sezoni 2016/17, so povedli v deveti minuti, ko je najstrožjo kazen zanesljivo (pod prečko) izvedel Bruno Fernandes.

Sledil je pritisk Seville, najprej je v 16. minuti David De Gea obranil strela Lucasa Ocamposa, deset minut pozneje pa so Andaluzijci izpeljali lepo akcijo, ki jo je nato iz bližine učinkovito končal Suso za 1:1.

Sevilla : Manchester United | Avtor: Epa Epa

Do polčasa so bili konkretnejši Angleži, v 33. minuti je Anthony Martial z roba kazenskega prostora meril malo previsoko, v 39. in 45. pa se je izkazal vratar Seville Bono po poskusih od daleč Marcusa Rashforda in z roba kazenskega prostora Fernandesa.

V drugem polčasu je kmalu po začetku zagrozil Mason Greenwood, a se je spet izkazal Bono, tako kot tudi v 50. minuti po poskusu Martiala. United je v teh trenutkih kar nekajkrat ogrozil vrata Seville, a je ostalo pri 1:1.

V 53. minuti je bil spet v glavni vlogi Bono po dveh novih priložnostih Martiala. Pozneje je Sevilla zahtevala najstrožjo kazen, ko je žoga v kazenskem prostoru v roko zadela Fernandesa, a se sodniki niso odločili zanjo.

Sevilla : Manchester United | Avtor: Epa Epa

So pa Andaluzijci povedli v 78. minuti, ko je po podaji z desne strani iz bližine zadel Luuk de Jong. To je bil tudi zmagoviti gol.

Sevilla je sicer pred tem v izločilnih bojih izločila Cluj, Romo in Wolverhampton, United pa Brugge, Lask Linz in Koebenhavn.

* Stadion RheinEnergie, brez gledalcev, sodniki: Brych, Borsch in Lupp (vsi Nemčija).
* Strelci: 0:1 Fernandes (9./11 m), 1:1 Suso (26.), 2:1 de Jong (78.).
* Sevilla: Bono, Reguilon, Diego Carlos, Kounde, Navas, Jordan (od 87. Gudelj), Fernando, Banega, Ocampos (od 56. El Haddadi), Suso (od 75. Vazquez), En Nesyri (od 56. de Jong).
* Manchester United: De Gea, Williams (od 87. James), Maguire, Lindelöf, Wan Bissaka (od 87. Fosu-Mensah), Fred, Rashford (od 87. Mata), Pogba, Fernandes, Greenwod (od 90. Ighalo), Martial.
* Rumeni kartoni: Diego Carlos, El Haddadi; Williams, Rashford, Maguire.
* Rdeči karton: /.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.