Šport > Nogomet
198 ogledov

Sevilla pregnala volkove, rudarji pokopali Basel

Lucas Ocampos Sevilla Wolves Epa Lucas Ocampos je Sevillo popeljal v polfinale.
S tekmama v Nemčiji se je dopolnila polfinalna zasedba Lige Evropa.

V Duisburgu sta se udarila Wolverhampton in Sevilla. Boljši so bili Španci (0:1), ki jih v polfinalu čaka obračun z Manchester Unitedom.

Že v uvodu tekme so imeli "volkovi" sijajno priložnost. Po prekršku Diega Carlosa v kazenskem prostoru so dobili enajstmetrovko, a je vratar Yassine Bounou ubranil skromen strel Raúla Jiméneza. Za Andaluzijce je bil najbližje zadetku Lucas Ocampos, ko je meril za las mimo vrat.

V drugem polčasu je Sevilla povsem prevladovala. Nevarno sta poskusila Youssef En-Nesyri in Ever Banega, oba je zaustavil vratar Rui Patrício. Nič pa ni mogel storiti v 88. minuti, ko je Banega poslal predložek, Ocampos pa z glavo zadel daljši kot vrat za uvrstitev med četverico najboljših.

Samir Handanović Evropska liga Šport Slovenec v polfinalu

Júnior Moraes Šahtar Doneck Basel | Avtor: Epa Epa

Šahtar Doneck je v Gelsenkirchnu premagal Basel (4:1), potem ko si je pot do zmage tlakoval že v prvem polčasu. V polfinalu se bodo ukrajinski "rudarji" pomerili z Interjem, za katerega brani Samir Handanović.

Ukrajinci so odlično začeli, saj je že v drugi minuti po kotu Marlosa nepremišljen izlet vratarja Đorđa Nikolića izkoristil Júnior Moraes in zabil z glavo. Za Basel je nato zapretil Afimico Pululu, zatem pa je priložnosti nizal Šahtar. Do podvojitve vodstva je prišel v 22. minuti, spet je podal Marlos, s pomočjo odboja pa je zadel Taison. Prednost bi po prvem polčasu lahko bila še višja, tresel se je tudi okvir švicarskih vrat. 

V drugem polčasu se je Basel trudil za vrnitev v igro, toda vse upe je z uspešno izvedeno enajstmetrovko po prekršku Yannicka Marchanda pokopal Alan Patrick. V končnici srečanja sta padla še dva zadetka. Najprej je Dodô z natančnim strelom povišal na 4:0, nato pa je Ricky van Wolfswinkel z golom iz bližine postavil končni izid.

evri evro denar Uslužbenec leta Šport Ima sedemnajstkrat višjo plačo od svojega šefa

Liga Evropa, četrtfinale:

Wolverhampton Wanderers - Sevilla 0:1 (0:0)
Ocampos 88.

Šahtar Doneck - Basel 4:1 (2:0)
Moraes 2., Taison 22., Alan Patrick 74./11m, Dodô 88.; Van Wolfswinkel 92.

Inter - Bayer Leverkusen 2:1 (2:1)
Barella 15., Lukaku 21.; Havertz 24.

Manchester United - København 1:0* (0:0, 0:0)
Fernandes 95./11m

* - po podaljšku

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice