Šport > Nogomet
219 ogledov

Handanović v četrtfinalu dobil pričakovanega tekmeca

Kai Havertz Profimedia
Znani vsi četrtfinalisti nogometne evropske lige.

Šahtarju Donjecku, Koebenhavnu, Manchester Unitedu in milanskemu Interju Samirja Handanovića so se v četrtfinalu nogometne evropske lige danes pridružili še Sevilla, Bayer Leverkusen, Basel in Wolverhampton.

Sevilla je v Duisburgu - tudi ta dvoboj je odločila zgolj tekma na nevtralnem terenu - ugnala Romo z 2:0. Andaluzijci so tekmo silovito začeli in bili precej boljši tekmec, zadeli tudi prečko, v 22. minuti pa povedli z golom Sergia Reguilona. V 44. minuti so vodili že z 2:0, ko je zadel še Youssef En Nesyri. Tudi v drugem polčasu je vse teklo po španskih notah, med drugim jim je sodnik razveljavil tudi zadetek zaradi prepovedanega položaja, Ever Banega pa je zadel še eno prečko. Ob koncu tekme je pri Romi Gianluca Mancini dobil rdeči karton.

Bayer Leverkusen je na povratni tekmi - prvo je dobil s 3:1 - ugnal Glasgow Rangers z 1:0. V prvem polčasu so prednjačili Nemci, ki so prek Kaija Havertza tudi zatresli prečko, a ostali brez zadetka, Škoti pa niso sprožili niti enega strela. Bayer je povedel v 51. minuti po zadetku Mousse Diabyja, kar je bil tudi končni izid.

Samir Handanović Inter Getafe Liga Evropa Šport Handanović naprej, Danci izločili Erdoğanove ljubljence

Basel je doma gostil Eintracht Frankfurt in branil zajetno prednost s 3:0. V prvem polčasu ni bilo zadetkov, v drugem pa so pot med osem Švicarji potrdili v 88. minuti, ko se je med strelce vpisal Fabian Frei.

Wolverhampton in Olympiakos sta se na prvi tekmi razšla z 1:1, tokrat pa z 1:0 v korist Otočanov. Angleži so povedli z najstrožjo kaznijo Raula Jimeneza že v osmi minuti. Grki so v prvem polčasu enkrat zadeli, a iz mejnega prepovedanega položaja. V drugem polčasu so Grki lovili izenačenje, imeli nekaj priložnosti, a so ostali praznih rok.

Že v sredo je Inter premagal Getafe z 2:0, Manchester United je tekmo z Linzem dobil z 2:1, Koebenhavn je s 3:0 ugnal Istanbul Basaksehir, Šahtar pa z enakim izidom Wolfsburg.

Četrtfinalne tekme bodo na sporedu v ponedeljek in torek. V ponedeljek se bosta pomerila Inter in Bayer Leverkusen ter Manchester United in Koebenhavn, v torek pa še Wolverhampton in Sevilla ter Šahtar Donjeck in Basel. Vsi dvoboji bodo ob 21. uri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.