Šport > Nogomet
6747 ogledov

Hrvaški mediji prepričani: "To bo novi trener Maribora!"

Igor Jovičević
Sergej Jakirović je po blamaži v kvalifikacijah Evropske lige dobil odpoved, hrvaški mediji pa so prepričani, da je njegov naslednik na klopi Maribora že znan.

Bosanski strateg Sergej Jakirović ni več trener slovenskega velikana Maribora. Za nekdanjega trenerja Sesvet ter (hrvaške) Gorice so bile usodne kvalifikacije Evropske lige ter izpad proti severnoirski pol-amaterski ekipi Coleraine.

Novico o sporazumni prekinitvi pogodbe so potrdili tudi v mariborskem klubu, kjer so še zapisali, da bo do nadaljnjega vlogo začasnega trenerja prevzel Saša Gajser.

Glavno vprašanje, ki se mota po glavi vsem navijačem Vijol'čnih pa je, kdo bo zasedel izpraznjeno mesto glavnega trenerja. No, hrvaški mediji so si enotni, da poznajo odgovor.

Glavni favorit za klop Maribora naj bi bil hrvaški strateg Igor Jovičević, ki naj bi bil glavna želja športnega direktorja Maribora Oliverja Bogatinova že po odstopu Darka Milaniča.

Jovičević je slovenskim ljubiteljem nogometa že dobro znan, saj je v sezoni 2016/17 na 19 tekmah vodil Celjane, z njimi pa je dosegel 7 zmag, 8 neodločenih izidov ter 4 poraze.

Igor Jovičević | Avtor: Profimedia Profimedia

Svoje prve trenerske korake je sicer naredil v Ukrajini, kjer je dobro sezono in pol vodil Karpaty Lviv. Sledila je epizoda pri Celju, po kateri se je preselil k zagrebškemu Dinamu, za katerega je kot nogometaš nastopal v mladinskih selekcijah. V Zagrebu je najprej vodil Dinamo rezervno ekipo, nato pa mladinsko moštvo U-19.

Po nepričakovanem slovesu Nenada Bjelice je prevzel tudi člansko moštvo, a se z daleč najboljšo ekipo hrvaške lige pošteno osmešil, saj je na sedmih tekmah ob zelo slabi igri zbral le 3 zmage, 2 remija in 2 poraza. Od 6. julija dalje je brez kluba.

Medtem ko so na Hrvaškem prepričani o svojem favoritu, pa se sliši v Sloveniji omenjati imena, kot so Slaviša Stojanović, Matjaž Kek, Dušan Kosič, Dejan Grabić ter Ante Šimundža. Kandidatov je veliko, tako realnih, kot tudi nerealnih, če pa bo kdo od njih resnično sedel na vročo klop Maribora, pa bo najverjetneje znano v prihodnjem tednu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice