Maribor z zmago v 'gosteh' preskočil prvo evropsko oviro

Foto: twitter NK Maribor NK MAribor
Mariborčani preskočili belorusko, na vrsti moldavska ovira.
Oglej si celoten članek

Nogometaši iz Maribora so se prebili v drugi krog kvalifikacij lige prvakov. Slovenski prvak se je pred tednom dni v Ljudskem vrtu z beloruskim Šahtarjem iz Soligorska razšel brez golov, na povratni tekmi v turškem Adapazariju pa je z dvema goloma Roka Baturine zmagal z 2:0 (1:0).

Mariborska ekipa je tako preskočila prvo mednarodno oviro, po beloruski pa jo že sredi prihodnjega tedna čaka prvi obračun z mednarodno precej uglednejšim moldavskim Šerifom, ki je v uvodnem kvalifikacijskem krogu izločil Zrinjski iz BiH s skupnim izidom 2:1.

Izbranci trenerja Radovana Karanovića so sicer na najboljši možni način odprli tekmo v Mali Aziji. Prvo obetavno akcijo so uprizorili v deveti minuti, po strelu Nina Žuglja z 18 metrov pa se je izkazal vratar Maksim Plotnikov. A le tri minute kasneje so se Štajerci veselili prvega gola, po močnem in natančnem strelu s 15 metrov ga je dosegel Baturina.

Vijoličasti so imeli tudi v nadaljevanju absolutni nadzor nad tekmeci, v prvi polovici tekme pa so zapravili še tri lepe priložnosti za povišanje izida. Prvo v 26. minuti, ko je bil po bliskovitem nasprotnem napadu Ivan Brnović preveč sebičen, njegov strel z 20 metrov pa je končal prek beloruskih vrat. Drugo lepo priložnost je zapravil Baturina, njegov strel z glavo je bil - po lepem predložku Žuglja z leve strani - premalo natančen.

Še najlepšo priložnost so Karanovićevi izbranci zamudili v 38. minuti, po lepi akciji se je v nasprotnem položaju v idealni priložnosti znašel Žugelj, njegov strel z desetih metrov pa je na "čudežen način" in z refleksno obrambo zaustavil Plotnikov.

Mariborčani so bili tudi na začetku drugega počasa boljši od prvakov Belorusije. V 55. minuti strel Milca z roba kazenskega prostora sicer ni povzročil večjih težav Plotnikovu, le minuto kasneje pa je bil beloruski čuvaj mreže nemočen po novem bliskovitem nasprotnem napadu mariborskih nogometašev. Tega je z natančnim strelom po tleh zaključil 22-letni napadalec iz Splita in dosegel drugi gol na tekmi za 2:0.

Strateg mariborske ekipe je po visokem vodstvu v igro poslal tudi izkušenega Roka Kronovetra, poleg njega je priložnost dobil tudi Argentinec Ignacio Guerrico.

V zadnjem delu tekme so pobudo prevzeli Belorusi, ki so prvo obetavno akcijo uprizorili v 75. minuti, strel Igorja Ivanovića z desetih metrov pa je končal prek vrat nizozemskega vratarja v mariborskih vrstah Menna Bergsna. Ta se je izkazal v 83. minuti, ko so tekmeci prodrli po levi strani in v kazenskem prostoru prišli do strela, a je bil Bergsen dobro postavljen, tako da se izid ni spremenil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.