Šport > Nogomet
1006 ogledov

Maribor z zmago v 'gosteh' preskočil prvo evropsko oviro

NK MAribor twitter NK Maribor
Mariborčani preskočili belorusko, na vrsti moldavska ovira.

Nogometaši iz Maribora so se prebili v drugi krog kvalifikacij lige prvakov. Slovenski prvak se je pred tednom dni v Ljudskem vrtu z beloruskim Šahtarjem iz Soligorska razšel brez golov, na povratni tekmi v turškem Adapazariju pa je z dvema goloma Roka Baturine zmagal z 2:0 (1:0).

Mariborska ekipa je tako preskočila prvo mednarodno oviro, po beloruski pa jo že sredi prihodnjega tedna čaka prvi obračun z mednarodno precej uglednejšim moldavskim Šerifom, ki je v uvodnem kvalifikacijskem krogu izločil Zrinjski iz BiH s skupnim izidom 2:1.

Izbranci trenerja Radovana Karanovića so sicer na najboljši možni način odprli tekmo v Mali Aziji. Prvo obetavno akcijo so uprizorili v deveti minuti, po strelu Nina Žuglja z 18 metrov pa se je izkazal vratar Maksim Plotnikov. A le tri minute kasneje so se Štajerci veselili prvega gola, po močnem in natančnem strelu s 15 metrov ga je dosegel Baturina.

Vijoličasti so imeli tudi v nadaljevanju absolutni nadzor nad tekmeci, v prvi polovici tekme pa so zapravili še tri lepe priložnosti za povišanje izida. Prvo v 26. minuti, ko je bil po bliskovitem nasprotnem napadu Ivan Brnović preveč sebičen, njegov strel z 20 metrov pa je končal prek beloruskih vrat. Drugo lepo priložnost je zapravil Baturina, njegov strel z glavo je bil - po lepem predložku Žuglja z leve strani - premalo natančen.

Še najlepšo priložnost so Karanovićevi izbranci zamudili v 38. minuti, po lepi akciji se je v nasprotnem položaju v idealni priložnosti znašel Žugelj, njegov strel z desetih metrov pa je na "čudežen način" in z refleksno obrambo zaustavil Plotnikov.

Mariborčani so bili tudi na začetku drugega počasa boljši od prvakov Belorusije. V 55. minuti strel Milca z roba kazenskega prostora sicer ni povzročil večjih težav Plotnikovu, le minuto kasneje pa je bil beloruski čuvaj mreže nemočen po novem bliskovitem nasprotnem napadu mariborskih nogometašev. Tega je z natančnim strelom po tleh zaključil 22-letni napadalec iz Splita in dosegel drugi gol na tekmi za 2:0.

Strateg mariborske ekipe je po visokem vodstvu v igro poslal tudi izkušenega Roka Kronovetra, poleg njega je priložnost dobil tudi Argentinec Ignacio Guerrico.

V zadnjem delu tekme so pobudo prevzeli Belorusi, ki so prvo obetavno akcijo uprizorili v 75. minuti, strel Igorja Ivanovića z desetih metrov pa je končal prek vrat nizozemskega vratarja v mariborskih vrstah Menna Bergsna. Ta se je izkazal v 83. minuti, ko so tekmeci prodrli po levi strani in v kazenskem prostoru prišli do strela, a je bil Bergsen dobro postavljen, tako da se izid ni spremenil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice