Šport > Nogomet
3525 ogledov

Okrepitev za Maribor: Želeli so si ga tudi večji klubi

Ivan Brnić twitter NK Maribor
Maribor je pripeljal četrtega novinca. Kot so sporočili iz kluba, je novi član vijolične zasedbe postal 20-letni hrvaški krilni napadalec Ivan Brnić.

Ivan Brnić, doma iz Makarske, izhaja iz nogometne šole Hajduka, kjer se je prebil tudi do dresa članskega moštva. Lansko poletje je zapustil Poljud, po učinkoviti sezoni na hrvaških drugoligaških igriščih pa bo kariero nadaljeval v Mariboru.

"Odšla sta Đorđe Ivanović in Marko Alvir, morali smo se odzvati tudi na teh igralnih položajih. Pripeljali smo igralca z izkušnjami iz mlajših hrvaških reprezentančnih selekcij, enega najbolj izstopajočih posameznikov v drugi hrvaški ligi, ki so si ga želeli tudi nekateri večji klubi. Prepričal ga je naš projekt, klubske ambicije, predvsem pa spoznanje, kaj je Maribor," je dejal športni direktor Maribora Marko Šuler.

Ta je dodal, da so z Brnićem dobili tehnično dovršenega igralca, konkretnega v zaključkih akcij, ki je lahko dodana vrednost v ofenzivnem delu, kjer je moštvo doživelo precej sprememb. "Gre za zelo nadarjenega fanta, zato tudi dolgoročna, triletna pogodba. Ivan se je nogometno izšolal pri Hajduku, med iskanjem večjega števila minut v članskem nogometu odšel v Dugopolje, odigral odlično sezono v 2. HNL in verjamem, da bo uspešno pot nadaljeval tudi v Mariboru," je še povedal Šuler.

Petar Stojanović Domača tržnica Šport Dinamo dobil milijon za Slovenca, veliki okrepitvi za Maribor in Koper

Brnić je v prejšnji sezoni dosegel 11 golov in prispeval šest asistenc. Doslej je v mlajših reprezentančnih selekcijah skupaj zbral 29 nastopov. "Prvi vtisi so zelo dobri. Spoznal sem soigralce, strokovni štab, osebje v klubu in moram izraziti zadovoljstvo, da sem postal del takšnega kluba. Vem, da prihajam v najtrofejnejši in najboljši klub v Sloveniji. Ko sem izvedel, da je Maribor izrazil zanimanje zame, sem si še bolj podrobno ogledal vse zadeve," pa je dejal Brnić.

Pred Brnićem je Maribor pripeljal tudi Roka Baturino, Marka Božića in Marka Zalokarja, tik pred prihodom pa je bil tudi Sven Šoštarič Karić, nazadnje član Domžal.

Vrnitev  v Ljudski vrt

Prestop slednjega je bil potrjen le nekaj ur kasneje.

"Po več kot petih letih se vračam domov, z res posebnimi, prijetnimi občutki. Cilji so visoki, tako moji kot klubski. Upam, da bom z dobrimi igrami zadovoljil pričakovanja kluba in navijačev, hkrati pa tudi svoja. Vračam se s pridobljenimi koristnimi izkušnjami. Odločitev, da sem sprejel izziv v Angliji in takrat odšel iz Maribora, ocenjujem kot pravilno. Spoznal sem, kako zadeve potekajo v tujini, kako je igrati, ko so na nasprotni strani zelo hitri igralci na višji ravni. Sledilo je dragoceno nabiranje izkušenj v članskem nogometu v Domžalah, zdaj pa sem pripravljen izpolniti zahteve Maribora in verjamem, da lahko pokažem, kar zmorem," je ob vrnitvi v svoj klub dejal Karič, ki bo v matičnem klubu ostal do 2025.

Sven Šoštarič Karić | Avtor: Epa Epa

Tega je zapustil leta 2017, ko ga je v svoje vrste zvabil Derby County, kjer pa za prvo moštvo ni zaigral. Dve leti kasneje se je vrnil v Slovenijo.

Pri Mariboru je v preteklosti sicer velik pečat pustil njegov oče Amir Karić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.