Šport > Nogomet
5142 ogledov

Celjani trošijo kot nori: za lepo plačo prišel reprezentant

Nino Kouter Profimedia Nino Kouter
Moštvo iz mesta ob Savinji je dobilo novo okrepitev. Obeta se jih še več.

Slovenski nogometni prvoligaš Celje je tudi uradno potrdil prihod vezista Nina Koutra. Kot so sporočili iz kluba, je 28-letnik podpisal pogodbo do konca sezone 2024/25. Po poročanju Ekip SN naj bi Kouter v Celju letno prejemal približno 200.000 evrov.

Kouter se po sezoni 2021/22, ki jo je preživel v Turčiji, kjer je za Maniso zbral 27 nastopov in dosegel en zadetek, vrača v Slovenijo. Po Muri, Čardi, Zavrču in Veržeju bo Celje njegov peti slovenski klub.

Kouter je v karieri zbral 140 nastopov v Prvi ligi Telemach, 108 nastopov v slovenski drugoligaški konkurenci in 19 nastopov v slovenskem pokalnem tekmovanju. V tujini je poleg Manise igral še za avstrijski Bad Radkersburg.

Dres z državnim grbom si je Kouter najprej nadel v selekciji do 19 let, 3. septembra 2020 pa je prvič nastopil tudi za slovensko A-reprezentanco. Skupno je za Slovenijo zbral šest nastopov, v domovini se lahko pohvali tudi z naslovom državnega in pokalnega prvaka.

Celjani so pred tem pripeljali tudi Gregorja Bajdeta ter Tomislava Tomića, pred prihodom pa je tudi najboljši strelec minule sezone slovenske lige Ognjen Mudrinski.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice