Šport > Nogomet
1916 ogledov

Eden najboljših igralcev zapušča Slovenijo, potrjena usoda Simona Rožmana

Simon Rožman Gregor Katič
Rožman tudi uradno ni več trener Celja.

Slovenski nogometni prvoligaš Celje je tudi uradno potrdil, da je prekinil sodelovanje s trenerjem Simonom Rožmanom. Slednji je klub prevzel v začetku leta, z njim pa sezono končal na osmem mestu v Prvi ligi Telemach.

"Klub se Simonu zahvaljuje za vloženi trud in mu želi vso srečo v nadaljevanju trenerske kariere," so pri Celju zapisali na spletni strani.

Rožman se je s celjsko ekipo v svojem prvem mandatu od aprila 2014 do avgusta 2015 uvrstil v finale slovenskega pokalnega tekmovanja, v prvenstvu pa se zavihtel na drugo mesto z ekipo.

Pozneje je 39-letni strokovnjak vodil še Domžale, kjer se je razveselil svoje prve lovorike v vlogi trenerja. Osvojil je slovenski pokal v sezoni 2016/17. Nato ga je pot popeljala na tuje.

Med oktobrom 2019 in februarjem 2021 je vodil hrvaško Rijeko, s katero je v sezoni 2019/20 dosegel svoji drugi pokalni uspeh v karieri, sezono kasneje pa se uvrstil v skupinski del tekmovanja evropske lige, kjer je vknjižil zmago nad nizozemskim Alkmaarjem, iztržil pa tudi točko proti Real Sociedadu.

V Slovenijo se je vrnil marca lani, ko je prevzel vodenje Maribora.

 

Lamin Colley se iz Kopra seli na Madžarsko

Osemindvajsetletni Gambijec Lamin Colley pas se iz nogometnega kluba Koper seli na Madžarsko, kjer bo napadalec igral v Puskas Akademiji, so potrdili na Twitterju Prve lige Telemach.

Pred prihodom v Slovenijo je igral v nižjih angleških ligah, leta 2019 je prišel v Gorico in tam na 33 tekmah dosegel 11 golov, v minuli sezoni pa je igral za Koper.

Za Koprčane je na 34 tekmah dosegel deset golov in bil v ekipi trenerja Zorana Zeljkovića eden bolj izstopajočih igralcev, skupaj s Kaheemom Parrisom in Bedejem Osujijem je bil del uspešnega napadalnega trojčka.

Nogometno se je tako uveljavil v Sloveniji. Prestop v Puskas Akademijo naj bi bil po neuradnih podatkih vreden dobrega pol milijona evrov.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.