Maribor začenja evropsko pot

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Lani je vijoličastim uspel veliki met, saj so se prek kvalifikacij prebili v elitno Ligo prvakov, potem ko so se pred tem nekaj sezon kalili v Evropski ligi.
Oglej si celoten članek

Ponovitev tega dosežka bo težka, že prva ovira pa je visoka. Kazahstanska Astana je že v resnem tekmovalnem ritmu v državnem prvenstvu, medtem ko so Mariborčani do zdaj igrali le prijateljske tekme, na superpokalni preizkušnji pa so morali priznati premoč Kopru.

Pri današnjih tekmecih bosta največ zanimanja požela mladi srbski reprezentant Nemanja Maksimović in slovenski reprezentant Branko Ilić, ki je kazahstansko zasedbo okrepil pred novo sezono.

Trener vijoličastih Ante Šimundža poudarja, da so stopnjevali formo, imajo vedno manj je poškodovanih, pa tudi tekmece so dobro analizirali. "Igramo doma, pred svojimi navijači, a za napredovanje bo potrebnih 180 minut. Potrebnega bo ogromno potrpljenja na prvi tekmi, po kateri dvoboj še ne bo končan. Vemo, za kaj gre, in vemo, na kakšen način si želimo priti do prednosti," je dejal Šimundža pred dvobojem.

Zdravstveno stanje ekipe z Ljudskega vrta je solidno, po poškodbah se že vračajo Željko Filipović, Damjan Bohar in Sintayehu Sallalich, nekaj težav imata Aarghus Soares in Welle Ndiaye, vprašljiv pa je nastop Jean-Philippa Mendyja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.