Šport > Nogomet
18 ogledov

Maribor začenja evropsko pot

Ante Šimundža Domžale Maribor PLTS Saša Despot
Lani je vijoličastim uspel veliki met, saj so se prek kvalifikacij prebili v elitno Ligo prvakov, potem ko so se pred tem nekaj sezon kalili v Evropski ligi.

Ponovitev tega dosežka bo težka, že prva ovira pa je visoka. Kazahstanska Astana je že v resnem tekmovalnem ritmu v državnem prvenstvu, medtem ko so Mariborčani do zdaj igrali le prijateljske tekme, na superpokalni preizkušnji pa so morali priznati premoč Kopru.

Pri današnjih tekmecih bosta največ zanimanja požela mladi srbski reprezentant Nemanja Maksimović in slovenski reprezentant Branko Ilić, ki je kazahstansko zasedbo okrepil pred novo sezono.

Trener vijoličastih Ante Šimundža poudarja, da so stopnjevali formo, imajo vedno manj je poškodovanih, pa tudi tekmece so dobro analizirali. "Igramo doma, pred svojimi navijači, a za napredovanje bo potrebnih 180 minut. Potrebnega bo ogromno potrpljenja na prvi tekmi, po kateri dvoboj še ne bo končan. Vemo, za kaj gre, in vemo, na kakšen način si želimo priti do prednosti," je dejal Šimundža pred dvobojem.

Zdravstveno stanje ekipe z Ljudskega vrta je solidno, po poškodbah se že vračajo Željko Filipović, Damjan Bohar in Sintayehu Sallalich, nekaj težav imata Aarghus Soares in Welle Ndiaye, vprašljiv pa je nastop Jean-Philippa Mendyja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.