Mariborčani na Islandiji opravili svoje delo

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Nogometaši Maribora so na prvi tekmi 1. kroga kvalifikacij za ligo prvakov v gosteh premagali Valur Reykjavik s 3:0 (1:0). Povratna tekma bo prihodnjo sredo v Ljudskem vrtu. Zmagovalca obračuna v drugem krogu kvalifikacij čaka obračun s švedskim AIK ali armenskim Araratom.
Oglej si celoten članek

Slovenski prvak, ki je med drugim na sever Evrope potoval brez poškodovanega prvega napadalca Luke Zahovića, je z odliko opravil prvo nalogo v kvalifikacijah za ligo prvakov. Z goli Špira Peričića, Dina Hotića, ki je novopečeni očka sinu Laminu, in Roka Kronavetra si je priigral bržčas odločilno prednost pred povratno tekmo proti 22-kratnemu islandskemu prvaku.

Žreb Maribor izvedel za (potencialno) drugo oviro na poti do raja

V prvem polčasu si ekipi nista priigrali prav velikih priložnosti, izjema je bil prosti strel Roka Kronavetra v 28. minuti in poskus Patricka Pedersena v 35. minuti.

Toda favorizirani slovenski prvak je povedel v 43. minuti, ko je po prostem strelu in podaji Kronavetra, novinca v ekipi, z leve strani z glavo zadel še en novinec Špiro Perićić.

V drugem delu so Mariborčan povišali prednost v 60. minuti, ko je z novo podajo Kronaveter zaposlil Hotića, ki je zadel iz bližine za 2:0.

Odmevna okrepitev Maribora Kronaveter je dvema podajama v 86. minuti dodal še zadetek, ko je unovčil najstrožjo kazen po prekršku Bjarnija Erikssona.

* Stadion Hlidarendi, sodniki: Jakubik, Wojcik in Niemirowski (vsi Poljska).
* Strelci: 0:1 Peričić (43.), 0:2 Hotić (60.), 0:3 Kronaveter (86./11 m).
* Valur: H. Halldorsson, Hedlund, Sigurbjörnsson, Eiriksson, H. Sigurdsson, Petry (od 78. Ingvarsson), K. Sigurdsson, Larusson (od 76. Bartalstovu), Adolphsson (od 83. Ingason), Finsen, Pedersen.
* Maribor: Pirić, Milec, Ivković, Peričić, Viler, Vrhovec, Cretu, Hotić (od 84. Kramarič), Kotnik, Kronaveter (od 89. Mešanović), Tavares (od 75. Požeg Vancaš).
* Rumeni kartoni: H. Sigurdsson; Cretu, Tavares, Ivković.
* Rdeči karton: /.

Sprememba Slovenski nogometni prvaki razkrili nove drese

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.