Šport > Nogomet
1022 ogledov

Mariborčani na Islandiji opravili svoje delo

NK Maribor Reševalni pas/Twitter
Nogometaši Maribora so na prvi tekmi 1. kroga kvalifikacij za ligo prvakov v gosteh premagali Valur Reykjavik s 3:0 (1:0). Povratna tekma bo prihodnjo sredo v Ljudskem vrtu. Zmagovalca obračuna v drugem krogu kvalifikacij čaka obračun s švedskim AIK ali armenskim Araratom.

Slovenski prvak, ki je med drugim na sever Evrope potoval brez poškodovanega prvega napadalca Luke Zahovića, je z odliko opravil prvo nalogo v kvalifikacijah za ligo prvakov. Z goli Špira Peričića, Dina Hotića, ki je novopečeni očka sinu Laminu, in Roka Kronavetra si je priigral bržčas odločilno prednost pred povratno tekmo proti 22-kratnemu islandskemu prvaku.

žreb Liga prvakov Žreb Šport Maribor izvedel za (potencialno) drugo oviro na poti do raja

V prvem polčasu si ekipi nista priigrali prav velikih priložnosti, izjema je bil prosti strel Roka Kronavetra v 28. minuti in poskus Patricka Pedersena v 35. minuti.

Toda favorizirani slovenski prvak je povedel v 43. minuti, ko je po prostem strelu in podaji Kronavetra, novinca v ekipi, z leve strani z glavo zadel še en novinec Špiro Perićić.

V drugem delu so Mariborčan povišali prednost v 60. minuti, ko je z novo podajo Kronaveter zaposlil Hotića, ki je zadel iz bližine za 2:0.

Odmevna okrepitev Maribora Kronaveter je dvema podajama v 86. minuti dodal še zadetek, ko je unovčil najstrožjo kazen po prekršku Bjarnija Erikssona.

* Stadion Hlidarendi, sodniki: Jakubik, Wojcik in Niemirowski (vsi Poljska).
* Strelci: 0:1 Peričić (43.), 0:2 Hotić (60.), 0:3 Kronaveter (86./11 m).
* Valur: H. Halldorsson, Hedlund, Sigurbjörnsson, Eiriksson, H. Sigurdsson, Petry (od 78. Ingvarsson), K. Sigurdsson, Larusson (od 76. Bartalstovu), Adolphsson (od 83. Ingason), Finsen, Pedersen.
* Maribor: Pirić, Milec, Ivković, Peričić, Viler, Vrhovec, Cretu, Hotić (od 84. Kramarič), Kotnik, Kronaveter (od 89. Mešanović), Tavares (od 75. Požeg Vancaš).
* Rumeni kartoni: H. Sigurdsson; Cretu, Tavares, Ivković.
* Rdeči karton: /.

NK Maribor Sprememba Šport Slovenski nogometni prvaki razkrili nove drese
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.