Šport > Nogomet
1209 ogledov

Izjemno visoka kazen za Maribor in mariborske navijače

Maribor : Olimpija
Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije je po zadnjem večnem derbiju državnega prvenstva med Mariborom in Olimpijo izrekel kazni obema kluboma.

Zaradi navijaških izgredov so Mariborčani ostali brez 15.000 evrov, eno domačo tekmo v sezoni 2019/20 bodo morali odigrati brez navijaške skupine Viole. Ljubljančani bodo morali plačati 3850 evrov.

NK MAribor, viole | Avtor: Profimedia Profimedia

Disciplinski sodnik Simon Rogelj je Maribor kaznoval zaradi številnih kršitev domačih navijačev na tekmi, odigrani 11. maja, ki so jo vijoličasti izgubili s kar 0:3. Na seznamu nešportnih in neprimernih dejanj so izražanje nasilja in nestrpnosti, skrajno žaljivo skandiranje, množično prižiganje bakel na tribuni in večkratno metanje bakel na igralno površino, ob koncu tekme tudi v smeri igralcev in strokovnega vodstva.

NK Maribor Olimpija večni derbi Video Šport Nezadovoljni mariborski navijači z baklo nad Zahovića in Milaniča

Samo dogajanje na tribunah je takrat razburilo tudi vodilne v mariborskem klubu, saj je na igrišče priletela bakla, domnevno namenjena trenerju Darku Milaniču in športnemu direktorju Zlatku Zahoviču. V klubu so sicer to dejanje pripisali posamezniku oz. posameznikom z vzhodne tribune stadiona Ljudski vrt, ne pa navijačem iz organizirane skupine Viol, ki so na južni tribuni.

Maribor : Olimpija Po derbiju Šport V mariborskem taboru se odzvali na incident z baklo

Ob vseh naštetih kršitvah je Rogelj pri določanju kazni za Maribor upošteval tudi predkaznovanost kluba, so sporočili z NZS.

Olimpijini navijači so se medtem na tekmi 32. kroga nešportno in neprimerno vedli, izražali nestrpnost, žaljivo skandirali nasprotni ekipi in njenim navijačem, prižigali bakle na tribuni in jih metali na igralno površino, ob tem so prekinili tekmo. Rogelj je tudi v tem primeru upošteval predkaznovanost.

Green Dragons | Avtor: Profimedia Profimedia

Visoki kazni sta Maribor in Olimpija dobila tudi po finalni tekmi pokala Slovenije. Maribor je plačal kazen v višini 14.650, Olimpija pa 8200 evrov.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice